Aktualno

ZNATNO NIŽA CIJENA Bivša Todorićeva vila prodaje se za 1,6 milijuna eura

ZNATNO NIŽA CIJENA Bivša Todorićeva vila prodaje se za 1,6 milijuna eura

Iris Valentić, kći dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca, ponudila je na prvokup Dubrovačko-neretvanskoj županiji luksuznu bivšu Todorićevu vilu na Pločama. Valentić, inače u kumstvu s Todorićima, ovu nekretninu (nedaleko od tvrđave Revelin) koja je i zaštićeno kulturno dobro, nudi već drugi put na prvokup, ali po nešto ‘manjoj’ cijeni.

U travnju ove godine Županiji je vilu ponudila za 3 milijuna eura, dok je ovoga puta cijenu snizila na milijun i 600 tisuća eura. Luksuzna nekretnina prostire se na čak 649 ‘kvadrata’.

Inače, DuList je eksluzivno u 2017. godini pisao o Iris Valentić kao novoj-staroj vlasnici luksuzne vile.
Naime, u jeku krize s Agrokorom, mlađi sin Ivice Todorića, Ivan, odlučio se riješiti (prodati) luksuzne nekretnine u Dubrovniku. Todorić ju je u 2014. godini dobio na dar od oca Ivice. Zahtjev za promjenu vlasništva, a na temelju kupoprodajnog ugovora, podnesen je sredinom ožujka 2017. godine, a kao nova vlasnica u zemljišne knjige upisala se Iris Valentić.

Upravo je ona 2011. godine istu vilu prodala Ivici Todoriću, koji ju je kasnije ugovorom o darovanju prenio na mlađeg sina. Svakako treba spomenuti kako Iris Valentić i Ivana Todorića veže i kumstvo budući da je Ivan bio vjenčani kum njenom suprug Ivanu Valentiću. Kako smo i napisali, Iris Valentić kći je dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca, koji je luksuznu vilu na Pločama kupio 2007. godine. Nekretnina, koja ima svojstvo spomenika kulture, bila je u derutnom stanju, a riječ je o obiteljskoj stambenoj zgradi i tada ruševnoj vrtnoj zgradi s pripadajućim zemljištem ukupne površine od 649 ‘kvadrata’.

Prije Žunecove kupnje ovaj je spomenik kulture također bio po pravu prvokupa ponuđen Vladi RH, Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no interesa za kupnju ni tada nije bilo. Svakako se treba prisjetiti kako je to bilo ‘zlatno doba’ tržišta nekretnina na krajnjem jugu Hrvatske kada su dubrovački ‘kvadrati’ itekako bili na cijeni.

I ovu će ponudu za kupnju vile Županija, kao i za sve nekretnine dosad, po pravu prvokupa odbiti.

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist