Aktualno

Znate li koliko ljudi radi, a ne prima plaću?

Znate li koliko točno radnika u Hrvatskoj radi, a ne prima plaću za to? Ne postoje pouzdani i točni podaci, no Prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak stvorit će se pravna pretpostavka za kreiranje nove liste dužnika.

Prijedlog je objavljen nedavno na stranicama Porezne uprave, a u njemu, između ostalog, stoji: 'kako bi se smanjio broj poslodavaca koji ne isplaćuju plaću radnicima, već je uvedeno nekoliko mjera posebnim propisima, a njima u prilog ovim se zakonom propisuje da Porezna uprava može objaviti listu poslodavaca za koje je sukladno dostavljenim propisanim izvješćima vidljivo da ne isplaćuju plaću svojim radnicima'
 
Izmjene u propisu kojim se regulira oporezivanje dohotka, vjerojatno će u proceduri biti na jesen, pa je teško očekivati da bi se prije kraja godine, najranije, ostvarila mogućnost formiranja liste poslodavaca koji ne ispunjavaju obaveze prema radnicima.

Među njima 'ne računaju se' oni koji preskoče jedna mjesec, a na listi će se objavljivati i broj radnika kojima plaća nije isplaćena, te razdoblje na koje se izvješće o neisplati plaće odnosi.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist