Natrag
21.2.2019 07:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Znate li koliko ljudi radi, a ne prima plaću?

22.7.2013 @ 17:32 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Znate li koliko točno radnika u Hrvatskoj radi, a ne prima plaću za to? Ne postoje pouzdani i točni podaci, no Prijedlogom izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak stvorit će se pravna pretpostavka za kreiranje nove liste dužnika.

Prijedlog je objavljen nedavno na stranicama Porezne uprave, a u njemu, između ostalog, stoji: 'kako bi se smanjio broj poslodavaca koji ne isplaćuju plaću radnicima, već je uvedeno nekoliko mjera posebnim propisima, a njima u prilog ovim se zakonom propisuje da Porezna uprava može objaviti listu poslodavaca za koje je sukladno dostavljenim propisanim izvješćima vidljivo da ne isplaćuju plaću svojim radnicima'
 
Izmjene u propisu kojim se regulira oporezivanje dohotka, vjerojatno će u proceduri biti na jesen, pa je teško očekivati da bi se prije kraja godine, najranije, ostvarila mogućnost formiranja liste poslodavaca koji ne ispunjavaju obaveze prema radnicima.

Među njima 'ne računaju se' oni koji preskoče jedna mjesec, a na listi će se objavljivati i broj radnika kojima plaća nije isplaćena, te razdoblje na koje se izvješće o neisplati plaće odnosi.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana