Natrag
18.2.2019 08:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Znanje, znanost, obrazovanje temelj uspjeha”

17.5.2012 @ 12:24 Ana Prohaska Aktualno
13;13

Podijelite:

Predsjednik Ivo Josipović obišao je jutros novootvoreni sveučilišni kampus u kompleksu Stare bolnice u pratnji dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić i rektora Sveučilišta u Dubrovniku Matea Milkovića.

Nakon obilaska zgrade Sveučilišnog kampusa, predsjednik RH Ivo Josipović komentirao je najnovija Vladina rješenja oko povezivanja hrvatskog juga s maticom zemljom:

-Vlada je našla vjerojatno najbolji dogovor. Ja smatram da nijedna od mogućih opcija ujedinjavanja hrvatskih teritorija ne treba odbaciti, odluka je ekonomske naravi i nadam se da će doći vrijeme kada ćemo moći priuštiti više opcija. – istaknuo je Josipović. Na pitanje oko stanja u eurozoni i hrvatskoj budućnosti dodao je:

–  Budućnost Hrvatske bit će onakva kako je mi budemo mogli, znali i željeli napraviti. Želim  istaći da je znanje, znanost i obrazovanje temelj uspjeha i drago mi je da u Dubrovniku čine velike, vrijedne i važne napore i ne samo da grade infrastrukturu, otvaraju studije, već privlače studente, nastavnike i profesore i to je jedan od načina kako sebe kvalificirati za dobre uspjehe u EU – naglasio je predjednik Josipović. Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković istaknuo je kako je predsjednika Josipovića upoznao i informirao sa dosadašnjim rezultatima Sveučilišta u Dubrovniku, naglasivši:

–  Vidjeli smo novu zgradu, najavili projekte koji se odnose na nove studije, mogućnosti zapošljavanja, planove  o tome kojim smjerom ide Sveučilište u Dubrovniku i nadam se da će predsjednik odnijeti dobre uspomene iz Dubrovnika – poručio je rektor Milković.   

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana