Aktualno

ZNANJA NIKAD DOSTA Učitelji informatike u ulozi – učenika!

ZNANJA NIKAD DOSTA Učitelji informatike u ulozi - učenika!

Informatički klub Futura prošli je tjedan u osnovnoj školi Mokošica održao predavanje i radionicu o Podatkovnim zbirkama u Pythonu u sklopu Županijskog stručnog vijeća učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije.

Na predavanje i radionicu se odazvalo petnaestak učitelja informatike iz osnovnih škola iz cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Predavač Tomo Sjekavica je na predavanju, odnosno radionici učiteljima informatike prvo ukratko pojasnio unos i ispis podataka u Pythonu, te osnovne programske strukture u Pythonu. Nakon toga su prikazane i ukratko obrađene zbirke sa slijednim smještajem elemenata i zbirke s raspršenim smještajem elemenata. Uz praktične primjere i programske zadatke detaljnije su se obradile dvije najčešće korištene zbirke sa slijednim smještajem elemenata, znakovni nizovi i liste.

Osim predavanja i radionice na Županijskom stručnom vijeću učitelja informatike Dubrovačko-neretvanske županije se još raspravljalo o propozicijama natjecanja iz informatike, pripremama za organizaciju natjecanja u ovoj školskoj godini, ali i o novostima vezano uz uvođenje Informatike kao redovnog predmeta u osnovne škole.

Ova se radionica održava u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist