Politika

Zna li itko gdje se troše gradski novci?

Kandidat HDZ-a za gardonačelnika Dubrovnika Teo Andrić sa zamjenicima  Davorom Miloglavom i Veljkom Anićem održao je danas konferenciju za novinare.

Istaknuo je kako je referendum o Srđu trebalo raspisati ranije.
 

– Referendum je bio Vlahušićevo predizborno obećanje. Nakon njegovog dolaska na vlast promijenio je mišljenje , i da nije bilo Građanske inicijative referenduma ne bi ni bilo. Sam ministar Bauk rekao je da će smanjiti prag izlaznosti jer je 50 posto previsoko. No, nije to učinio. Mislim da bi prag izlaznosti trebao biti 30 posto- izjavio je Teo Andrić.

– Zna li itko gdje se troše novci, zna li itko po kojem se planu asfaltiraju ceste? Zna li itko koliko cesta, metara i kilometara treba asfaltirati? – zapitao se Andrić.
 
–  Toliko o transparentnosti o kojoj je gradonačelnik toliko govorio – naglasio je.
 
–  Tri i pol godine nisu ništa radili,a onda je krenula lavina asfaltiranja i popločavanja.  Sreća da stroj za mikroasfalt ne može proći kroz vrata od Grada jer bi se tada i Stradun asfaltirao. Radi se neplanski i stihijski. Gradonačelnik to radi kao Sulejman Veličanstveni – naglasio je upitavši se zbog čega se stavlja mikroasfalt, a ne obični asfalt.
 
– Radi kvalitete ili prijateljskih veza? – upitao se.

Komentirao je i koaliciju HNS – HSS.
 
– Koalicija HNS-HSS nastalo je pravom trgovinom. Samo treba provjeriti preko koga su kupljene betonske kocke koje su postavljene po Gradu i odmah će vam biti jasno  – dodao je.

– Ovo je najskuplja predizborna kampanja u povijesti Hrvatske države, plaćamo je mi i plaćat ćemo je sve do 2028. – zaključio je Andrić.
 
 

 
 
 

Pročitajte još

SRĐEVCI O GUP-U ‘Vrijeme prolazi, beton ždere prostor, a mafija zarađuje’

Dulist

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ ‘Embargo na WC papir i spomenička renta neće riješiti problem bankomata’

Dulist