Aktualno

Zmajlović: Uskoro odluka o Ombli

Zmajlović: Uskoro odluka o Ombli

O hirdoelektrani Ombla govori se na jutrošnjem zasjedanju Sabora. Premijer Zoran Milanović želi da se pitanje njene gradnje vrlo brzo riješi i podvuče crta.

– Već 20 godina priča se o Plominu 3 i Ombli. S obzirom da do ovog trenutka stvari još nisu jasne, vrlo brzo ću tražiti da se to riješi i podvuče crta. O tome još jednom želim mišljenje europske i svjetske struke, a od novog ministra očekujem te odgovore – rekao je jutros u Saboru premijer Milanović.
 
O Ombli je govorio i novi ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović obznanivši kako mu je namjera u vrlo kratkom roku osigurati sve potrebno da bi Vlada mogla donijeti odluku je li projekt Ombla prihvatljiva investicija za okoliš.

– To je samo jedan od projekata koji se posebno tiče zaštite okoliša i zadaća će mi biti da, nakon što preuzmem Ministarstvo, u vrlo kratkom roku osiguram sve potrebne podloge kako bi zajednički mogli donijeti odluku je li ta investicija prihvatljiva za okoliš – izjava je ministra Zmajlovića, dodavši kako je njegova zadaća sudjelovati u timu koji će donijeti odluku oko projekta Ombla, pri čemu je zadaća njegova ministarstva zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode kako bi se osigurao održivi razvoj hrvatskog gospodarstva.

Rok za pribavljanje još jednog mišljenja domaćih i stranih stručnjaka oko studije utjecaja na okoliš za Omblu trebao bi biti vrlo kratak, jer je u interesu države, rekao je novi ministar, pokrenuti investicije, te osigurati gospodarski rast.

– Moram napomenuti da investicije i gospodarski rast ne mogu ići po svaku cijenu, potrebno je zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode – izjavio je medijima Zmajlović.

 

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist