Sport

Zlatnim vaterpolistima Vlada duguje nagradu!

Zlatnim vaterpolistima Vlada duguje nagradu!

Hrvatski vaterpolisti, osvajači zlatnih medalja na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu, među kojima ima i igrača dubrovačkog Juga, od Vlade još nisu dobili zasluženu nagradu koju im dodjeljuje Vlada RH.

Riječ je o iznosu od 80 tisuća kuna po glavi, koliko Vlada RH, piše Index, jamči olimpijskim prvacima u ekipnim sportovima.

I ne samo da zlatni olimpijci nagradu nisu dobili, već se ni ne zna kad će je dobiti. Ako se usporedimo sa susjednim zemljama, Srbija svoje zlatne olimpijce nagrađuje s 35 tisuća eura, a Slovenija s 45 tisuća eura.

No, Index dalje piše kako državna nagrada nije jedina koju bi vaterpolisti trebali dobiti. Kao sportaši prve kategorije, od svojih će gradova primati i 2400 kuna mjesečne stipendije, svi osvajači medalja do kraja godine dobivaju i sedam tisuća kuna stipendije HOO-a, a od početka 2013. ulaze u ciklus za Rio de Janeiro i tako i do sljedećih Igara imaju pravo na olimpijsku stipendiju, naravno uz uvjet da zadrže potvrđeni status i ostanu aktivni sportaši.
 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist