Zanimljivosti

Zlatni sjaj 40. rođendana VK Cavtat

Zlatni sjaj 40. rođendana VK Cavtat

Vaterpolski klub Cavtat ove godine slavi čak 40. godišnjicu postojanja, a velika festa upriličit će se u subotu, 18. kolovoza.

No, ovu je proslavu još više uveličala činjenica da su među osam Jugaša, zlatnih vaterpolskih olimpijaca, i četvorica koja su svoje prve „korake“ napravila upravo u VK Cavtatu. To su Miho Bošković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, te pomoćni trener Elvis Fatović.

VK Cavtat danas igra u drugoj hrvatskoj vaterpolskoj ligi, te nastavlja tradiciju kvalitetnog rada s mlađim uzrastima što je uvijek bilo opredjeljenje cavtatskog kluba koji je generacijama naraštaja stvarao vrhunske plivače i vaterpoliste koji su kasnije svoju afirmaciju stekli u VK Jug i hrvatskoj reprezentaciji, navode iz klubea, uz napomenu kako bi se s pravom moglo reći da je Cavtat kolijevka vrsnih vaterpolskih igrača.

Tako će u subotu biti vrlo živo u Cavtatu gdje će u sklopu programa Choose your summer lifestyle, ispred Doma kulture nastupiti ženska klapa FA Linđo i klapa Cambi. Domaćin ove finalne večeri programa organiziranog povodom 40. godišnjice VK Cavtat bit će poznati cavtatski kantuator i glazbenik Vinko Brautović. Najavljeno je i gostovanje olimpijskih „zlatnih“ vaterpolista.

Karte će se moći kupiti na ulazu po cijeni od 50 kuna s napomenom da je za djecu do 10 godina ulaz slobodan, a gostima će biti na raspolaganju i sjedeća mjesta. Nakon završetka koncerta će biti organiziran prijevoz autobusima s kolodvora u Cavtatu prema Gradu i okolnim mjestima pod sponzorstvom Transporta Đuraš.

Ovaj društveno – humanitarni program je organiziran od strane Mjesnog odbora i VK Cavtat s ciljem je prikupljanje sredstava za sufinanciranje VK Cavtat, te za humanitarne svrhe, a prijatelji ove akcije su Općina Konavle, Turistička zajednica Konavala, Policijska postaja Konavle, Konavosko komunalno društvo, JVP Konavle, Osiguranje Gladijator, Konel, Transporti Đuraš, Mjesni odbor Zvekovica i Udruga Ponta.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist