Natrag
17.2.2019 14:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘ZLATNI SAT’ Javna radionica o 60 minuta koje život znače

23.10.2018 @ 16:33 Dulist Aktualno

Podijelite:

Postaja prometne policije Dubrovnik u suradnji sa Službom hitne medicinske pomoći Dubrovnik je osmislila i izradila javnu radionicu pod nazivom ‘Zlatni sat’ koja se održala u ponedjeljak u Srednjoj obrtničkoj školi u Dubrovniku.

Naime, prvih šezdeset minuta nakon teške prometne nesreće presudno je za spašavanje života ozlijeđenih. Upravo stoga to je vrijeme nazvano ‘zlatnim satom’, minutama koje život znače, a podrazumijevaju hitnu medicinsku pomoć. Isto tako činjenica je da je dosta građana zaboravilo ili ne poznaje osnove pružanja prve pomoći.

Tom prilikom je od strane djelatnika Službe hitne medicinske pomoći Dubrovnik učenicima prezentirano pružanje prve pomoći, uloga hitnosti primjene iste te osnovni savjeti ukoliko bi se našli kao sudionici u teškoj prometnoj nesreći.

Od strane službenika Postaje prometne policije na radionici su se dijelili savjeti o sigurnom sudjelovanju u prometu i ukazalo na štetnost nekorištenja zaštitne kacige, nepropisnu brzinu, nekorištenje pojasa.

Planirano je navedenu radionicu, tijekom mjeseca studenoga 2018 .godine, održati u svim srednjim školama, kako bi se učenici i građani prisjetili i uputili u značaj i način pružanja prve pomoći.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana