Aktualno

ZLATNI POTOK I DALJE BEZ BUTIGE Ponavlja se natječaj, nije stigla niti jedna ponuda!

ZLATNI POTOK I DALJE BEZ BUTIGE Ponavlja se natječaj, nije stigla niti jedna ponuda!

Nitko nije zainteresiran za otvaranje butige u Zlatnom potoku. Naime, niti jedna ponuda nije pristigla na natječaj kojeg je raspisao Grad Dubrovnik. U zakup se davala javna površina za postavljanje kioska namjene trgovine na malo prehrambenih proizvoda. Lokacija koja se natječajem davala u zakup površine je 15 metara kvadratnih, a smještena je u Ulici Frana Supila na skretanju u Zlatni potok. Javno otvaranje ponuda održalo se prije više od mjesec dana, točnije 7. srpnja.

—Po raspisanom javnom natječaju za davanje u zakup javnih površina, a koji je objavljen 26. lipnja 2020., nije pristigla niti jedna ponuda – napisali su u odgovoru za DuList iz Gradske uprave. Ističu dalje kako se zbog toga nije uspostavio ‘kiosk-trgovina na malo prehrambenih proizvoda na javnim površinama u Zlatnom potoku’ te da će natječaj biti ponovljen.

Gdje su trgovački lanci?
Inače, početni iznos zakupnine u natječaju bio je određen na 2.625,00 kuna uz jamčevinu iznosa 7.875,00 kuna, a površina se u zakup daje do 31. prosinca 2024. godine. Raspisivanjem natječaja za zakup javne površine, napisali su u lipnju, Grad Dubrovnik je odgovorio na traženje sugrađana s područja Zlatnog potoka koji su nedostatak trgovine na malo prehrambenim proizvodima istaknuli kao nedostatak življenja u ovom gradskom kvartu. DuList je bio u điru Zlatnim potokom krajem prosinca 2019. godine. Tada su nam svi stanovnici kao jednu od najvećih ‘boljki’, uz parking, istaknuli upravo nedostatak kvalitetne butige. Prisjetili su se i kako su prije manje od desetljeća imali butigu gdje su mogli kupiti glavne potrepštine. Na njenom mjestu već odavno se nalazi apartman. Inače, za poć’ kupit’ spenzu moraju ‘potegnuti’ do Bikersa! Volja građana je zadovoljena po tom pitanju, no s druge strane začuđuje kako veliki trgovački lanci, poput Pema i Studenca, ne vide priliku za otvaranje butige u ovom dijelu Grada. MP

Članak objavljen u tiskanom izdanju DuLista 12. kolovoza 2020. godine.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist