Sport

Zlatni Orlando okupio plivačku mladost

Zlatni Orlando okupio plivačku mladost

Najuspješniji natjecatelji sedmog izdanja „Zlatnog Orlanda“ su hrvatski reprezentativci Mihael Vukić i Katarina Radoš, a plivačka mladost domaćina PK Juga izborila je ukupno 58 medalja.

Međunarodni plivački miting „Zlatni Orlando“ okupio je tijekom vikenda ponajbolje mlade plivače i plivačice iz šest država regije. Oni su se u gruškom bazenu natjecali na sedmom izdanju mitinga u organizaciji Plivačkog kluba Jug. Ukupno 150 natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Albanije i Hrvatske započelo je svoje utrke subotnjim jutarnjim programom, dok je poslijepodne upriličena i svečanost otvaranja, nakon koje je održan drugi dio utrka.

 
Utrke su održane u 3 uzrasne skupine:
A – plivači rođeni 1994. -1995., plivačice rođene 1996. -1997.
B – plivači rođeni 1996. -1997., plivačice rođene 1998-1999.
C – plivači rođeni 1998. i mlađi, plivačice rođene 2000. i mlađe

Jugaši su su subotnjim utrkama osvojili 37 odličja i to:
200 slobodno: B Maro Violić prvi, Luka Đović treći te u C kategoriji Mihael Vidojević prvi, Ilario Radić treći. Kod plivačica Mia Krmek je bila treća B, a Vicenca Violić druga u C kategoriji.
50 prsno: Maro Violić prvi B, a Marko Erdelez treći C kategoriji, dok je kod plivačica Karmen Nivić bila druga B.
50 leđno: Bruno Oberan prvi A, Antonio Žuvela drugi B, dok je kod plivačica C Vicencia Violić bila druga.
100 leptir: Ivan Zovko treći A, Luka Đović prvi u kategoriji B, a u C kategoriji plivača Mihael Vidojević drugi, a Ilario Radić treći. U B kategoriji plivačica Karmen Nivić je treća, a u C Frane Miloslavić prva.
200 mješovito: Maro Violić je prvi u kategoriji B, a Mihael Vidojević prvi u C kategoriji.
400 slobodno: Žana Manenica druga kod plivačica A, a Mia Krmek druga kod plivačica B. Kod plivača A drugi je Ivan Zovko, a treći Bruno Oberan, dok je Maro Violić treći kod plivača B.
100 prsno: Kod plivačica B Karmen Nivić je bila druga, aZrinka Benić treća kod plivačica C.
50 slobodno: Vicencia Violić je bila prva kod plivačica C, dok je kod plivača B prvi Maro Violić, a kod plivača C također prvi Mihael Vidojević, dok je Ilario Radić drugi.
200 leđno: Vicencia Violić je bila prva kod plivačica C, do je kod plivača C Matej Njirić bio drugi.
200 leptir: Žana Manenica je bila treća kod plivačica A, dok je Karmen Nivić druga kod plivačica B, a kod plivačica C Sara Knežević je bila prva. Kod plivača C Ilario Radić je bio drugi.
 
Nedjeljne utrke donijele su još 18 medalja za PK Jug:
50 leptir Kod plivača A treći je Ivan Zovko, dok je u B kategoriji Maro Violić, a u C kategoriji Mihael Vidojević prvi, a Ilario Radić drugi.
200 prsno Kod plivača C drugi je Marko Erdelez, dok je Karmen Nivić također druga kod plivačica B, a Frane Miloslavić treća kod plivačica C.
100 leđno U kategoriji plivača B treći je Antonio Žuvela, a u C kategoriji prvi je Ilario Radić, a treći Matej Njirić.
100 slobodno U kategoriji plivača B prvi je Maro Violić, dok je Mihael Vidojević prvi kod plivača C. Kod plivačica B druga je Karmen Nivić, aVicencia Violić druga kod plivačica C.
400 mješovito Kod plivača A drugi je Ivan Zovko, a treći Bruno Oberan, dok je u B kategoriji Maro Violić bio drugi, a Đivo Dragić treći. U C kategoriji Ilario Radić je bio drugi, a kod plivačica B druga je Mia Krmek, dok je Vicencia Violić druga kod plivačica C.
 
 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist