Sport

ZLATNI MEDVJED Plivački klub Jug ostvario 12 plasmana u A finala!

ZLATNI MEDVJED Plivački klub Jug ostvario 12 plasmana u A finala!

U Zagrebu se  proteklog vikenda održao ‘Zlatni medvjed’ koji je 6. ovogodišnji miting iz HPS grand prix serije. Nastupilo je ukupno 267 natjecatelja iz 33 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije. U jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije, a u popodnevnim finala. Medalje su dodjeljivane samo u apsolutnoj kategoriji.

Na natjecanju su nastupili članovi PK Jug: Michel Brassard, Mario Šurković, Ana Lučić, Gracia Filipović i Adriana Marinović pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Jugovi plivači ostvarili su ukupno dvanaest plasmana u A finala.

Najbolji plasman ostvario je mlađi junior Mario Šurković koji je ostao korak do postolja u disciplini 200 mješovito u kojoj je bio 4. Osim toga nastupio je u A finalu discipline 100 leđno u kojoj je bio 10.

Mlađi junior Michel Brassard nastupio je u tri A finala, a najbolje se plasirao u disciplini 400 slobodno u kojoj je bio 5. Osim toga bio je 6. u disciplini 200 slobodno i 8. na 1500 slobodno.

Od plivačica najbolji plasman ostvarila je juniorka Adriana Marinović koja je bila 6. u disciplini 100 delfin. Osim toga nastupila je u A finalima na 200 delfin te 50 delfin.

Juniorka Ana Lučić nastupila je u dva A finala- na 200 slobodno u kojoj je bila 7. i 400 slobodno gdje je zauzela 8.mjesto.

Juniorka Gracija Filipović plasirala se u A finala disciplina 200 leđno i 50 ĺeđno u kojima je zauzela 9. odnosno 10. mjesto.

U subotu 10.06. na bazenu u Gružu održava se pokazno natjecanje Jugove plivačke škole na kojem će nastupiti oko 150 članova. Također, dio mlađe juniorske ekipe nastupiti će u Trebinju na međunarodnom plivačkom mitingu.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist