Sport

Zlatna Sara

Zlatna Sara

Tijekom vikenda Judo klub Uranage i JK Slano zajednički su nastupili na 11. memorijalnom turniru ''Zlatko Papac'' u Zagrebu ostvarivši sjajne rezultate. Od osam izborenih odličja ističu kadetsko zlato Sare Kljajić kao sjajnu najavu za sljedeću sezonu.

Na izrazito jakom turniru u konkurenciji 550 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije dubrovački judaši nastupili su sa svojim mlađim članovima te se vratili sa osam odličja.
Najveći uspjeh postigla je Sara Kljajić koja se u Dubrovnik vratila sa dva odličja. Sara je osvojila zlato u kategoriji do 52 kilograma u kadetskom uzrastu, dok je u istoj kategoriji u mlađekadetskom uzrastu bila druga sa ukupnim skorom od četiri pobjede i jednim porazom.  U uzrastu rođenih 2003./2004. Maro Ristić (-34kg) osvojio je treće mjesto, dok je Fran Kužnin (-27kg) sa skorom od dvije pobjede i dva poraza zauzeo peto mjesto. U konkurenciji uzrasta 2001./2002. Mihael Vidoš je osvojio treće mjesto u kategoriji do 27kg. 

Srebrno odličje osvojila je i Antonija Pešel (+57) u uzrastu 1999./2000. dok su u istom izrastu Ivan Hrnić (-38kg) i Đivo Gašpar (-60kg) zauzeli peto mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta rođenih 1997/1998. odličnom rezultatu Sare Kljajić pridružili su se Miho Haklička (-55kg) koji je osvojio drugo mjesto i Leo Tolja koji je u kategoriji do 50kg bio treći. U kadetskom uzrastu nastupio je i Toni Franković (-73kg) te osvojio treće mjesto.
– Vrlo sam zadovoljan učinkom naših natjecatelja, još jednom su pokazali kako kvalitetno radimo. Nastupili smo sa najmlađim članovima kluba koji su uspjeli odraditi cijelo natjecanje onako kako se to i očekivalo.  Posebno bih istaknuo rezultat Sare Kljajić koja je pokazala kako se od nje može puno očekivati u nadolazećem kadetskom uzrastu – rekao je zadovoljno predsjednik JK Ura Nage Marijo Đapić.

Članovima JK Ura Nage za dva tjedna predstoji subotnji nastup u I. Hrvatskoj kadetskoj ligi te dan nakon toga Kup Nagaoke u Sloveniji na kojem će nastupati kadeti, juniori i mlađi seniori.

Judo klub Slano nastupio je sa dvije članice. Dita Ševelj nastupila je u uzrastu rođenih 2003./2004. u kategoriji do 32kg, a Petra Rajković u kategoriji +44kg uzrasta 2001./2002. Obje su ostvarile skor od tri pobjede i jednog poraza te osvojile treće mjesto u svojoj kategoriji. 

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist