Natrag
22.4.2018 03:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zlatko Marić osumnjičen zbog prijetnji Lozici

8.7.2012 @ 17:40 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Vlasnik zaštitarske tvrtke »Sokol Marić« Zlatko Marić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku Peru Lozici, po dovršenom kriminalističkom istraživanju u subotu je, uz kaznenu prijavu odveden u pritvor.

Pritvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali iz pritvora može izaći plaćanjem jamčevine od 200.000 kuna.

Ne navodeći njihove identitete, zagrebačka policija je izvijestila da postoje osnove sumnje da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku, te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku prijetio 5. srpnja oko 17 sati.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te, neslužbeno se doznaje, pronašli nekoliko pušaka i oko 400 komada streljiva.

Podsjetimo odvjetniku Peru Lozici u petak rano ujutro propucan je automobil »smart« pred kućom na zagrebačkom Jagodnjaku, nakon čega on i njegova supruga nisu zatražili policijsku zaštitu.

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana