Natrag
18.2.2019 19:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zlatar Violić smijenila savjetnika za medije

7.12.2012 @ 19:32 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Nakon najave o novom modelu naplate pristojbe za HRT, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (HNS) smijenila je Milana F. Živkovića (SDP), svog savjetnika za medije.

Upravo je Živković bio taj koji je najavio izmjene u sustavu prikupljanja pristojbe za HRT, odnosno uvođenje medijskog poreza, kojim bi se financirali mediji koji se zalažu za javni interes. 

U javnosti je ta najava dočekana u izrazito negativnom tonu, pa su sve političke opcije od njega počele prati ruke. SDP je krivnju pokušao svaliti na HNS, kojem pripada Zlatar Violić. HNS-ovci su odgovorili priopćenjem u kojem tvrde da se protive porezu, te ističu da je Živković, koji ga je i najavio, član SDP-a. 

Zlatar Violić nakon svega se pojavila pred novinarima i javnosti se ispričala zbog "zastrašivanja novim porezom", a nekoliko sati kasnije objavljeno je i priopćenje kako će "ministrica kulture donijeti odluku o prestanku službe imenovanog glavnog savjetnika".

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana