Sport

ŽKK RAGUSA Mario Benić novi predsjednik, stiže novi sponzor!

ŽKK RAGUSA Mario Benić novi predsjednik, stiže novi sponzor!

Na redovitoj izbornoj skupštini Ženskog košarkaškog kluba Ragusa dosadašnji predsjednik Skupštine kluba Mario Benić izabran je za novog predsjednika.

Skupština je ujedno izabrala i dvoje potpredsjednika, igračicu Anelu Matić te Stipu Petričevića. Novi predsjednik kluba odlukom Skupštine objedinio je funkcije i (p)ostao predsjednik Skupštine.

Trener prve ekipe Zdravko Kitin iskazao je tom prilikom zadovoljstvo ostvarenim prošlosezonskim rezultatom.
– Izuzetno smo zadovoljni osvojenim mjestom, ali i igrom. U gradu se uvijek gleda fond domaćih igračica i zadovoljni smo jer smo imali tek dvije cure van grada. Nekad nam je cijela prva petorka bila van Dubrovnika, a danas više nije tako. Ispunili smo zacrtani rezultatski plan, a odigrali smo preko 60 utakmica, po čemu smo drugi u gradu, odmah iza Juga. Želja mi je da klub ubuduće bude među prvih 5-6 u Prvenstvu, a da se naglasak stavi na rad s mlađim kategorijama – kazao je Kitin, koji smatra kako su tri igračice raguse – Carmen Miloglav, Ivona Matić i Josipa Zovko – zaslužile poziv u reprezentaciju (Miloglav je jedina Dubrovkinja u reprezentaciji).

Tajnik kluba Stojan Kovačević požalio se kronično loše stanje klupske blagajne u kojoj većina novca ‘iscuri’ na račune za kotizaciju HKS-a, trenere mlađih kategorija, telefon i struju.
– Trener Kitin plaću nije primio već godinama, dužni smo i igračicama, skupi se dugova i za suce. Sve skupa oko 70 do 80 tisuća kuna koje moramo u ova dva mjeseca vratiti. Svake godine ista priča, a to se događa jer se treba pronaći dodatna sredstva od sponzora. Do toga nije došlo – istaknuo je Kovačević te najavio drastične promjene u pozitivnom smislu. Klub je, naime, pronašao sponzora koji je spreman namiriti sve klupske dugove i osigurati sredstva za nesmetan rad.

– To je sto posto amen, dogodine ćemo normalno moći ići naprijed – kazao je samouvjereno Kovačević te dodao kako će kad dođe novi sponzor moći zadržati najbolje igračice, među njima i reprezentativku Miloglav („Ona će se začuditi kakve planove imamo za nju!“), ali i dovesti nove.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist