DuList IN

ŽIVOTNI STIL, NE TREND Glumica i liječnica o svakodnevici bez kemikalija

ŽIVOTNI STIL, NE TREND Glumica i liječnica o svakodnevici bez kemikalija

Dinamični duo, poznata glumica Petra Kurtela i zagrebačka liječnica Ines Kekelj nemaju zajedničkih dodirnih točki, ali jedna ih je nasumično spojila: ljubav prema životu bez kemikalija.

O štetnosti različitih proizvoda koje svakodnevno koristimo i koji su prepuni kemikalija obje su krenule istraživati kad su postale majke. Bilo im je izuzetno bitno da njihovi sinovi odrastaju u sigurnom okruženju i odlučile su iz svojih domova malo po malo izbacivati štetne proizvode i zamijeniti ih alternativama koje najčešće same izrađuju.

Na cijelu ideju o životu bez kemikalija potakla su ih, ni manje ni više, nego eterična ulja. Djevojke u njihovim blagodatima uživaju već neko vrijeme, ali ne isključivo zbog božanstvenih mirisa, već i zbog njihovih aromaterapeutskih svojstava. Kad su savladale za kojim uljem posegnuti kad im nedostaje energije, a za kojim kad im je potrebno opuštanje, bacile su se u sljedeću avanturu: izrađivanje DIY proizvoda s eteričnim uljima i drugim sirovinama. Kako su istraživanjem saznale šokantne činjenice o štetnosti određenih proizvodi koje koristimo na dnevnoj bazi, odlučile su svoje domove učiniti ‘chemical free’.

‘Eterična ulja počela sam koristiti prije 6 mjeseci i ona su me na neki način osvjestila o tome koliko smo svakodnevno okruženi štetnim kemikalijama, ali i koliko je lako izraditi kvalitetne i sigurne proizvode. Uz pomoć eteričnih ulja i nekoliko sirovina ubrzo sam iz svojeg doma izbacila mirise svijeće, osvježivače zraka, kupovne kreme za tijelo, serume, parfeme…’, izjavila je Petra Kurtela.

A zagrebačka liječnica Ines Kekelj nadodala je: ‘Kad sam postala majka, počela sam intenzivno istraživati o štetnosti kozmetike koju sam kupovala za svog sina. Često bih ostala zaprepaštena sastavom pa sam odlučila stvar uzeti u svoje ruke i pokušati s prirodnim pripravcima. Tražila sam zato vrhunska eterična ulja i nakon opsežnog pretraživanja, svoje povjerenje dala sam Young Livingu. Zahvaljući super zajednici i podršci koju sam tamo dobila, brzo sam se odvažila pripremati kreme, kupke, maske, losione, pilinge i serume. Danas je naš dom gotovo u potpunosti bez štetnih kemikalija i mi uživamo u tome!’

Dinamični duo svoju će strast prema eteričnim uljima i životu bez kemikalija podijeliti i s drugima 27. travnja 2019. godine u dubrovačkoj Galeriji Sebastian u 17 sati.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist