Natrag
23.4.2018 23:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Život u Gradu gubi svako dostojanstvo!’

22.8.2013 @ 13:44 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću, a vezano za trenutno stanje u Gradu, kojeg prenosimo u cijelosti.

'Poštovani Gradonačelniče grada Dubrovnika, gospodine Vlahušiću!

Kao gradska vijećnica koja sam višekratno u proteklim mandatima naglašavala i negodovala za stanje u Gradu, posebno među zidinama, a izazvana sramotnim pojavljivanjem ugostiteljskog objekta pod gradskim mirima u parku u Pilama, želim ponovo ukazati na stanje u Gradu kakvo naš Grad ne zaslužuje i nad kojim smo dužni i te kako se zamisliti.

Da je stanje u Gradu, što se tiče korištenja javnih površina, na rubu kaosa, bijelodano je kako našim sugrađanima kao i našim turistima.

Jer život u Gradu, pod ovim uvjetima, gubi svako dostojanstvo.

Dakle, zadnji je čas da se nađe i osigura mjera, toliko svojstvena kulturi života koju baštinimo.

Mjera koja će u isto doba osigurati dostojan život naših sugrađana,dobru zaradu onima koji u njemu gospodarski djeluju,te turistima da dožive naš Grad kao mjesto ljepote, sklada i dobrodošlice.

Nužno je revidirati Plan korištenja javnih površina, zdravim razumom osigurati tzv. evakuacijske prolaze i sl. te osigurati dostojanstveni život stanovnicima, kao i zaradu onima koji je koriste.

Činjenica je, nažalost, da se našom ignorancijom nad stanjem u Gradu ne pokazuje dovoljna briga i poštovanje prema našim sugrađanima.
Također, pozivam sve političke opcije u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da budu potpora za održavanje hitne tematske sjednice kojoj će biti jedina tema „Održivi  život u Gradu Dubrovniku“.

Najprije kao građanka, a zatim i kao gradska vijećnica koja se zalaže za održivi razvoj Grada,  ne bih željela da se, parafrazirajući Hemingwaya, upitamo “Kome zvono zvoni?“ i  da naš odgovor, ne daj Bože, bude „Tebi, Grade, zvono zvoni!“.

Dubravka Marunčić,dipl.iur.
Gradska vijećnica HDZ-a'

Dubrovnik, 22.kolovoza 2013.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana