DuList IN

“Život u Dubaiju je drukčiji nego u Europi”

"Život u Dubaiju je drukčiji nego u Europi"

Makaranka Brankica Čonda široj javnosti vjerojatno je poznatija kao sudionica Big Brothera, a inače je stekla bogato iskustvo modela, posebno u egzotičnom Dubaiju.

Zato sam odlučila ukrasti joj malo vremena i zamoliti je da s čitateljima duLista podijeli svoja iskustva s modnih pista.
 
Dok ste živjeli u Dubaiju, jeste li "pokupili" njihov stil oblačenja?

– Od svoje šeste godine sam se počela baviti baletom i uvijek sam voljela plesati,oblačiti mamine štikle i raditi nesto drugačije. Sa 17 godina usred ljeta su mi došli skauti iz Milana da bi me uzeli u svoju agenciju, ali za mene je to tada bilo strašno, razdvojiti se od roditelja, pa nisam prihvatila. Tada su bila drugačija vremena, jer sam krenula na fakultet.

Dok sam šetala ulicama Splita došao mi je skaut koji me pitao želim li se baviti manekenstvom. Prihvatila sam, jer je to bio dodatni izvor zarade, iako to nisam nikad shvaćala ozbiljnim poslom. I tako je to sve počelo. Nakon nekog vremena sam se prijavila na Big Brother, što mi je donijelo dosta dobrog u karijeri, ali i dosta negativnog.

Međutim, imala sam sreću da odem u Dubai i da tamo okušam sreću. Prvih mjesec dana se nikako nisam mogla naviknuti i mislila sam da neću moći izdržati. Ali ipak se čovjek na sve navikne, pa tako i ja na život u Dubaiju, koji je potpuno drugačiji nego u Europi. Nema nasilja, nema droge i osjećam se sigurno.
 
Sviđa li Vam se njihov etno đir oblačenja?

– Moda jest drugačija, oni poprilično vole ‘bling bling’ odjeću, cipele. Ali njihove žene nose abbaye, koje su danas dosta napredovale i postale moderne, sa šiljcima, čipkom i slično.
 
Ima li više ‘tradicionalne' odjeće ili više voli trendy?

– Današnja moda u Dubaiju se dosta promjenila otkad sam prije četiri godine tamo došla. Tamo možete naći sve svjetske brandove. Stil oblačenja je tamo dosta glamurozniji nego kod nas, pa se tako i moj stil oblačenja mijenjao i prilagođavao. Volim haljinice, uvijek dajem naglasak na leđa više nego na dekolte. Znala bi tamo vidjeti žene obučene od glave do pete u brendirano, ali izgleda vulgarno ili…

Koji Vam je najdraži/najgori odjevni predmet?

– Najgori odjevni predmet mi je grudnjak jer steže i ponekad samo smeta. Ali zato uživam u kupnji cipela, imam ih u svim bojama i dezenima. Najdraža marka mi je Christian Loubitin, dok odjeću kombiniram u jeftinije verzije.. kao Zara, Top Shop, Forever 21, ne mora biti brendirana. Stil nije da nosiš sve dizajnersko, nego kako nosiš odjeću i kako zračiš.
 
Koja Vam je najdraža/najgora manekenka?

– Jako sam ponosna na moju sugrađanku Kristinu Šalinović jer je uspjela u modnom svijetu. Iako mislim da su današnje manekenke jako mršave. Na sreću u Dubaiju dizajneri vole obline, tako da sam ja tamo sretna.
 
Koji je najskuplji odjevni predmet kojeg ste nosili na pistama?

– Najskuplji odjevni predmet koji sam nosila je nakit koji sam nosila na fashion showu u Burj Al Arabu: ogrlica, naušnice i prsten vrijedni milijune. Imala sam tjelesne čuvare pokraj sebe, kad bih izlazila na pistu i kad bih se vraćala s piste. Moram priznati da mi nije bilo svejedno. Ipak su ‘diamonds girl’s best friend’.
 
Recite mi nešto o Paris Hilton, s kojom ste se upoznali?

– Bilo je to prilično davno. Moja agencija mi je javila za casting za Paris Hilton Show. Otišla sam i odmah su me uzeli u finalnih 14 kandidatkinja. To je za mene bio izazov, shvatila sam to kao nešto novo, a i dobar izvor zarade. Dogurala sam skoro do finala. Bila sam proglašena za ženu s najboljim stilom i kao najrealnija osoba. Ali kad sam upoznala njenu mamu, Kathy Hilton, ona je u meni uočila ambicioznu ženu, prijetnju samoj Paris. I proglasili su me ‘hungry tiger’, što ja i jesam.

Želim biti uspješna, a ne neuspješna, pa su me izbacili nešto prije finalnih četiri. Ovo ljeto sam susrela Paris na Ibizi, i baš smo popričale o showu, na što mi je ona rekla da je sve to showbusiness. Ispričala mi se što se narugala mojoj boji glasa, rekla je da joj je tako bilo naređeno da kaže. Tako da smo ostali u korektnim odnosima. Paris je skroz drugačija u realnosti, nego kako se predstavlja, jer ima veliku mašineriju ljudi iza sebe.
 
Najdraži kreator? Imate li u svom ormaru nešto od naših kreatora?

– Ne mogu izdvojiti nekoga posebnog, najdražeg. Volim Disquered,Dolce & Gabanna,Lavnin, BCBG. Od hrvatskih dizajnera jako mi je interesantan Zigman, voljela bih imati sve njegove haljine. Inače, skromnost mi je vrlina. Od hrvatskih dizajnera posjedujem od Amarie jumpsuit i sunčane naočale koje obožavam.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović