AktualnoDuList PROMO

ŽIVIO SVETI VLAHO! Uz novi DuList, darujemo vam prilog o našem Parcu

ŽIVIO SVETI VLAHO! Uz novi DuList, darujemo vam prilog o našem Parcu

Stigla nam je još jedna, prelijepa Festa, 1046. po redu. Kao i uvijek, s nestrpljenjem ju čeka dubrovački puk…

A mi smo i ove godine odlučili darivati sve čitatelje prilogom u kojem možete naći sve što vas zanima o jednoj od najstarijih, a svakako najljepših dubrovačkih tradicija, nečemu što, reći će gospar Dubravko Kovačević, pripada i jest dio svakog građanina grada – našoj Festi.

Htjeli smo očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost, ali i krenuti u budućnost s ovom malom, ali dragom knjižicom koju donosimo uz sutrašnje, novo izdanje DuLista, prilogom u kojem smo popričali s brojnim ljudima koji čine festu – prvenstveno našim festanjulima, gosparima Nedjeljkom Zelenom sa Šipana i obrtnikom Ivom Mazavcem s Grude.

Slikar Mišo Baričević samo za nas otvorio je vrata svog ateliera u kojima krije ceremoniju Feste ‘uhvaćenu’ na njegovim raskošnim slikama. Časna sestra Marijeta Dukić marljivo je spremila hram našeg Parca, dok nam je gospar Kovačević pričao o povijesti i detaljima iz života festanjula.

Sveti Vlaho učinio je svoje čudo od čudesa o čemu nam je pokoju riječ zapisao i naš akademik Luko Paljetak, dok je srce i duša Crkve svetog Vlaha, njen rektor don Toma Lučić, ponovo – samo za čitatelje DuLista – skrenuo pažnju na one vrijedne iskre Feste, ovoga puta bratovštine.

U prilogu otkrijte i koliko već godina barjaktar sa Šipana, gospar Ivo Krulj, s ponosom nosi bandjeru na Festu, a o povijesnom pucnju dubrovačkog trombona pričao nam je gospar Pero Bilić.

U ovom prilogu smo uistinu uživali dok smo ga radili, jer ipak, stiže ‘Dan ki dohodi jednom nami na godište’, i upravo povodom Feste, želimo vam da i vi, dragi čitatelji, uživate u njemu. DuList s prilogom o Festi od srijede možete kupiti na svim kioscima. Živio sveti Vlaho!

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist