Zanimljivosti

Zimski kamp za male dijabetičare

Djeca i roditelji Udruge Slatki život zimske praznike iskoristili su za odlazak u Terme Tuhelj na 7. zimski kamp za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

Kako u izvješću piše Željko Jaković, predsjednik Udruge, na put su se uputili 7. siječnja.
– Nakon jutarnjeg buđenja, davanja inzulina i doručka slijedile su aktivnosti. Ove godine nas nije dočekao snijeg, pa osim kupanja i igrama na bazenu, djeca su koristila vodene aktivnosti za izbacivanje stresa nakon nagomilanih školskih obaveza. Imali smo mnoštvo sadržaja u svezi novosti u liječenju dijabetesa, a ove godine najzanimljivija tema su bile inzulinske pumpice (prednosti i nedostaci). Večer smo ostavljali za druženje i analizu dana. Djeca su i ove godine upoznala svoje vršnjake iz drugih krajeva Republike Hrvatske, a bilo je i poznatih lica iz Grada. Zajedno su pjevali u karaokama, a animacijski tim Terma Tuhelj nam je dodijelio diplomu za sudjelovanje – priča Jaković.

U povratku su svratili u Zagrebačku katedralu, pomolili se i odali poštovanje blaženiku Alojziju Stepincu. To jutro iskoristili su za druženje s mamom Snježanom.

– Prenosili smo jedno drugom iskustva s dijabetesom i najavili nastavak druženja u Gradu tijekom 11. Kongresa osoba sa šećernom bolešću Hrvatske u travnju. Vrijeme provedeno u toplicama kao i do sad ostat će nam u lijepom sjećanju – zaključio je Jaković, dodavši kako su put i boravak financirali Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Župa dubrovačka te donatori pa im djeca i roditelji svima zahvaljuju. 

Pročitajte još

NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI Djeca prepoznala važnost civilne zaštite

Dulist.hr

‘HALO BING’ Alan Ford vraća se u Dubrovačke knjižnice

Dulist

Čak 10 ‘Oskara znanja’ stiže u Dubrovnik, najbolji su učenici Umjetničke škole

Dulist