Grad

“Zimski festival ispunio cilj, a još nas čeka veličanstveni Doček 2016.”

"Zimski festival ispunio cilj, a još nas čeka veličanstveni Doček 2016."

Zimski festival nam je bio najljepši ulazak u božićne i novogodišnje blagdane. Živost je zavladala Gradom i ostvarena je naša namjera vratiti ljude u grad. Sad nam slijedi povratak gostiju i produženje sezone – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić u osvrtu na Dubrovački zimski festival i u najavi programa Dočeka Nove godine, koji će trajati tri dana.

-Ove godine u puno širem programu smo napravili velik iskorak, a pridružilo nam se puno više institucija i udruga kako bi program učinili što zanimljivijim. Sudeći po brojkama u prosincu uspjeli smo primamiti još više turista. Do 27. prosinca ostvarili smo 13 posto više dolazaka nego lani, a 19 posto više noćenja – rekla je Vlašić.

-Uspjeli smo skrenuti pozornost na Dubrovnik kao zimsku destinaciju, a to potvrđuje i britanski Telegraph, koji nas je svrstao među najboljih 10 ‘city break’ odredišta, kao i uvrštavanje u top 10 blagdanskih destinacija. Također, nakon trogodišnjih pregovora vratili smo zračnu liniju Frankfurt-Dubrovnik od zime 2016. godine – dodala je Vlašić.

Podsjetimo, novogodišnji trodnevni program otvara rock koncert 30. prosinca. Potom na Staru godinu u podne slijedi Doček za najmlađe uz Severinu, koja će zajedno sa Silenteom i DJ Kamenim nastupiti i na Dočeku Nove godine. Na samu Novu godinu slijedi nastup DSO-a, uz šampanjac i kamenice te navečer nastup klapa na Stradunu.

-Radimo na prepoznatljivosti Dubrovnika kao zimske destinacije. Vrijeme nas je izvrsno poslužilo. Nakon Nove godine nastavljamo sa Dubrovačkim zimskim festivalom na Stradunu, 2. siječnja koncertom Jasmina Stavrosa, potom 9. siječnja slijedi Dražen Zečić, nakon čega zabava sa Straduna seli u Gruž, gdje će 16. siječnja nastupiti Minea, a tada će u luna park stići drugi dio sprava. Posebno iznenađenje je 9. siječnja dolazak Djeda Božićnjaka iz Rovaniemija – kazao je pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margeretić.

-Program se nastavlja i nakon Feste svetog Vlaha, nakon koje slijedi Dubrovački karneval i maškarani dani. Potom 6. veljače slijedi koncert grupe Magazin, koja će se ujutro družiti s djecom, a navečer nastupiti na Stradunu. Na Ultime 9. veljače završavamo maškarane dane uz gostovanje Carskog ruskog baleta s ‘Labuđim jezerom’ u Sportskoj dvorani, što bi bio veliko finale Zimskog festivala – rekao je Margaretić.

-U suradnji s fotoklubom Marin Getaldić objavili smo foto-natječaj za naše sugrađane, otvoren do 10. siječnja. Očekujemo da nam pošalju njihove fotografioje blagdana u tri kategorije: blagdanski duh grada, religiozna tematika i blagdanski selfie. Najbolje fotografije bit će nagrađene, a uslijedit će i izložba u okviru kandidature za Europsku prijestolnicu kulture -izjavila je pročelnica UO za kulturu i baštinu Ana Hilje.

-Posebno me veseli što su ove godine najmlađi uživali u dječjem blagdanskom programu Orlandino. Stvarala su ga djeca dubrovačkih vrtića i osnovnih škola, brojni volonteri, učitelji, ustanove, TZ – rekla je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

Posebno je izdvojila trud Društva Naša djeca, Foruma mladih i udruge Nazbilj, događanja u parku Luja Šoletića te brojne prigodne radionice, posebno u Kinematografima, Domu Marina Držića, Prirodoslovnom muzeju i Dubrovačkim knjižnicama. Također, najavila je i niz događanja koja nam slijede početkom 2016. godine, od atletske utrke u Gružu do maškara u vrtićima i školama.

-Godina 2016. je Godina svetog Vlaha. Na naš poziv stiglo je oko 30 pojedinačnih prijedloga, a program će biti uskoro objavljen. Dobili smo također rješenje vizualnog identiteta – napomenula je Šimac Bonačić, dodavši kako se već osmišlja program i za idući Dubrovački zimski festival.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist