Natrag
22.4.2019 16:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Zimmer frei’ bake su turistička preporuka

2.11.2013 @ 8:56 Nikša Miletić Zanimljivosti

Podijelite:

Najpopularniji svjetski turistički portal i izdavač turističkih vodiča Lonely Planet izdao je preporuke za 2014. godinu.

Među njima se našla i Hrvatska, ali ne s nekom lokacijom ili prirodnom ljepotom, već s njima neobičnom ponudom smještaja – sobama koje izdaju uglavnom starije gospođe
Najnovije turističke preporuke objavljene na stranicama Lonely Planeta za 2014. godinu već su preplavile svjetske medije koji prenose kako su se upravo njihove destinacije našle na popisu ovog najpopularnije izdavača turističkih vodiča.

U jednom se popisu 10 naj našla i Hrvatska, i to u članku naslova ‘Gdje ćete se osjećati dijelom obitelji’.

Kako pišu na portalu Lonely Planeta, 2014. godine obilježava se 20. put zaredom Međunarodna godina obitelji, pa su tom prigodom objavili članak s deset vrsta smještaja gdje ćete se osjećati ‘kao doma’, prenosi tportal.hr.

Na egzotičnom su se popisu našle specifične kubanske kuće, privatni smještaji u Mongoliji, plantaže kokosa u Indiji, gradići u Ekvadoru, drvene kuće na Fidžiju, ali i sobe koje se izdaju na našoj obali. Evo što su napisali:

‘Siđete s autobusa ili trajekta bilo gdje duž hrvatske obale tijekom ljeta i prva stvar s kojom ćete se susresti neće biti tirkizno more ili konobe s mirisom srdela na gradele, već sobe-dame – često smežurane stare bakice – koje iznajmljuju sobe u svojim domovima.

‘Sobe? Trebate sobe? Imamo dobru cijenu’, obratit će vam se. I neće vas prevariti. Premda kvaliteta i stil varira (svakako pogledajte prije nego što platite), sobe su ugodne, često dolaze s priručnim kuhinjicama, udobnim krevetima i čak sa surogat majkama tijekom vašeg boravka. Svakako dođite što ranije tijekom dana kako biste imali veći izbor i bolje se pogodili za cijenu.’

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana