Kultura

“Zima u knjižnici Mokošica”

Bogate blagdanske aktivnosti koje su tijekom prosinca okupile najmlađe stanovnike Mokošice u jedinoj kulturnoj ustanovi ovog najvećeg dubrovačkog naselja, nastavljaju se i u siječnju.

Za trajanja zimskih praznika, od 2. do 11. siječnja, o mokošičkoj knjižnici bit će organizirana dvotjedna događanja objedinjena pod imenom „Zima u knjižnici“.

– U tom razdoblju odigrat ćemo turnir društvenih igara, napraviti dječju predstavu Krokodil Marko, zajedno čitati priče naše spisateljice Vesne Krmpotić i tehnikom kaširanja izraditi omiljeni lik iz bajke – otkrivaju iz mokošičke knjižnice detalje iz programa.

Pričaonice i Likovne radionice, koje se održavaju cijelu godinu, ostaju u istim terminima utorkom i četvrtkom, a točan raspored aktivnosti programa „Zima u knjižnici“ bit će objavljen 31. prosinca na internetskoj stranici knjižnice (www.dkd.hr). Do istog se datuma primaju prijave igrača za sudjelovanje u turniru.

U knjižnici se još uvijek prepričavaju iskustva s dosadašnjih radionica.

-Nastavili smo s božićnim radionicama. Salvetnom tehnikom mijenjali smo izgled starim ukrasima za bor, a izrađivali smo i nove kuglice od stiropora. Istom tehnikom izrađivali smo i čestitke. Rad sa salvetama i nije bio baš jednostavan, ali trud i strpljenje urodili su plodom – govore mokošičke knjižničarke.

Niz radionica završen je izradom božićnih drvaca od starih časopisa, papira, tkanine, čepova. Na ovim radionicama pokazalo se koliko djeca mogu biti strpljiva i s koliko veselja sudjeluju u brojnim programima koje organizira ogranak Mokošica.

Pročitajte još

70. DLJI Veličanstvena noć u Dvoru uz maestra Iva Pogorelića

Dulist

U SAMOSTANU SV. KLARE Predstavljanje knjige ‘Četničko udruženje u Dubrovniku’

Dulist

GRAD OD IGARA, IGRE OD GRADA Drugi dio Benićevog dokumentarca sutra u Kinu Jadran

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija