Natrag
19.2.2019 18:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Zima u knjižnici Mokošica”

29.12.2012 @ 12:59 Baldo Marunčić Kultura

Podijelite:

Bogate blagdanske aktivnosti koje su tijekom prosinca okupile najmlađe stanovnike Mokošice u jedinoj kulturnoj ustanovi ovog najvećeg dubrovačkog naselja, nastavljaju se i u siječnju.

Za trajanja zimskih praznika, od 2. do 11. siječnja, o mokošičkoj knjižnici bit će organizirana dvotjedna događanja objedinjena pod imenom „Zima u knjižnici“.

– U tom razdoblju odigrat ćemo turnir društvenih igara, napraviti dječju predstavu Krokodil Marko, zajedno čitati priče naše spisateljice Vesne Krmpotić i tehnikom kaširanja izraditi omiljeni lik iz bajke – otkrivaju iz mokošičke knjižnice detalje iz programa.

Pričaonice i Likovne radionice, koje se održavaju cijelu godinu, ostaju u istim terminima utorkom i četvrtkom, a točan raspored aktivnosti programa „Zima u knjižnici“ bit će objavljen 31. prosinca na internetskoj stranici knjižnice (www.dkd.hr). Do istog se datuma primaju prijave igrača za sudjelovanje u turniru.

U knjižnici se još uvijek prepričavaju iskustva s dosadašnjih radionica.

-Nastavili smo s božićnim radionicama. Salvetnom tehnikom mijenjali smo izgled starim ukrasima za bor, a izrađivali smo i nove kuglice od stiropora. Istom tehnikom izrađivali smo i čestitke. Rad sa salvetama i nije bio baš jednostavan, ali trud i strpljenje urodili su plodom – govore mokošičke knjižničarke.

Niz radionica završen je izradom božićnih drvaca od starih časopisa, papira, tkanine, čepova. Na ovim radionicama pokazalo se koliko djeca mogu biti strpljiva i s koliko veselja sudjeluju u brojnim programima koje organizira ogranak Mokošica.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana