Aktualno

ZIMA SE NASTAVLJA Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

ZIMA SE NASTAVLJA Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

Zima je ‘pokazala zube’ i u novom tjednu.

Od utorka ujutro na vrijeme utječe duboka sredozemna ciklona s centrom iznad južne Italije, kako donosi portal Crometeo, a zbog blizine centra, oborina najviše ima u Dalmaciji, osobito nad otvorenim morem i otocima.

Kako nas vrijeme na Jadranu po prognozi Crometea očekuje od srijede do kraja tjedna pročitajte u nastavku:

U srijedu će biti djelomično ili pretežno sunčano i suho. Podno Velebita moguće je snijeg nošen burom. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita olujna bura s orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 2°C ponegdje u zaobalju do 11°C na otocima.

Četvrtak će na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčan i suh. U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uglavnom ujutro mjestimice može pasti malo kiše ili snijega. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna, no vjetar će u drugom dijelu dana posvuda biti u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -5 do 0°C, uz obalu i na otocima od -1 do 5°C. Najviše dnevne temperature od -1°C ponegdje u zaobalju do 8°C na vanjskim otocima Dalmacije.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Samo ponegdje može pasti vrlo malo kiše ili snijega. Puhat će slaba do umjerena bura, popodne ponegdje u okretanju na zapadne smjerove. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -7 do -2°C, uz obalu i na otocima od -2 do 4°C. Najviše dnevne temperature od 11°C ponegdje u zaobalju do 10°C na vanjskim otocima Dalmacije.

Subota će biti pretežno sunčana i suha. U drugom dijelu dana na otvorenom moru postupno naoblačenje. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, popodne na moru Dalmacije u okretanju na levant, nad otvorenim i jugo. Jutro prohladno, ponegdje u zaobalju umjeren mraz. Najviše dnevne temperature u laganom porastu i bit će od 5°C u zaleđu Rijeke do 14°C na vanjskim otocima.

 

Pročitajte još

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist