Aktualno

Žičarama povezati Gruž i Srđ!?

Žičarama povezati Gruž i Srđ!?

Tijekom izrade izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, koji je upravo na javnoj raspravi, u razmatranje će se uzeti čak 164 zahtjeva i primjedbi građana.

No, kako je istaknula Zrinka Rudež, predstavnica tvrtke IGH, izrađivača plana, mali je broj zahtjeva koji u sebi sadržavaju određenu viziju razvoja Grada.

Zahtjevi građana, rekla je, donose se uglavnom na pretvaranje njihovih zemljišta u građevinskog, dok je osnovna odlika ovih izmjena GUP-a redefiniranje. tako su se trebale redefinirati poslovne zone Komolac i Šumet, zone Remize, trebalo je redefinirati zbrinjavanje životinja na Žarkovici, kao i urbano pravilo za trenutno nedovoljno legalan status dijela Mokošice.

Također je navela kako je trebalo preispitati mogućnosti smještaja plovila građana u Rijeci dubrovačkoj te nekim drugim lokacijama, a posebno zanimljivo jest preispitivanje mogućnosti povezivanja putničkog terminala u Gružu s platoom Srđa žičarama!

Ovim izmjenama i dopunama GUP-a nisu riješeni veliki prijepori vezano za prometno povezivanje Dubrovnika, kao ni smanjenje prometne izolacije Grada u širem kontekstu.

– Nije došlo do povećanja građevinskog područja, već je izvršeno restrukturiranje namjena površina – rekla je Rudež istaknuvši kako je u zadnjih pet godina došlo do određenih građevinskih aktivnosti, te potreba da se određeni građevinski zahvati pokrenu. 

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist