Natrag
20.4.2019 04:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zhang Chunxian u posjeti županu, Kinezi zainteresirani za suradnju u turizmu

9.4.2017 @ 13:38 Dulist Županija
4;4

Podijelite:

Visoka delegacija NR Kine na čelu s članom politbiroa Komunističke stranke Kine Zhangom Chunxianom stigla je u posjet županu Nikoli Dobroslaviću.

Održavši sastanak, župan Dobroslavić i Chunxian razgovarali su o dosadašnjoj suradnji i kontaktima s kineskim gradovima i pokrajinama te o mogućnostima za konkretniju realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Član politbiroa Komunističke stranke Kine Chunxian izrazio je poseban interes za suradnju u turizmu gdje postoji značajan potencijal obzirom da danas po svijetu putuje više od 120 milijuna Kineza bolje platežne moći. Naglasio je njihove sklonosti korištenja svih usluga i ponude za bogatije turiste. Također, bilo je riječi o mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima, kao i preduvjeta za suradnju, boljih zračnih veza putem čarter letova ili povezivanja preko nekog europskog zračnog čvorista.

Politbiro Komunističke stranke Kine vrhovno je upravljačko tijelo stranke koje broji 25 članova dok stranka broji oko 80 milijuna članova. Delegacija je svoj posjet Republici Hrvatskoj počela posjetom Dubrovniku te nastavljaju za Zagreb gdje se sutra trebaju sresti s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana