Županija

Zhang Chunxian u posjeti županu, Kinezi zainteresirani za suradnju u turizmu

Zhang Chunxian u Zupaniji

Visoka delegacija NR Kine na čelu s članom politbiroa Komunističke stranke Kine Zhangom Chunxianom stigla je u posjet županu Nikoli Dobroslaviću.

Održavši sastanak, župan Dobroslavić i Chunxian razgovarali su o dosadašnjoj suradnji i kontaktima s kineskim gradovima i pokrajinama te o mogućnostima za konkretniju realizaciju projekata od zajedničkog interesa.

Član politbiroa Komunističke stranke Kine Chunxian izrazio je poseban interes za suradnju u turizmu gdje postoji značajan potencijal obzirom da danas po svijetu putuje više od 120 milijuna Kineza bolje platežne moći. Naglasio je njihove sklonosti korištenja svih usluga i ponude za bogatije turiste. Također, bilo je riječi o mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima, kao i preduvjeta za suradnju, boljih zračnih veza putem čarter letova ili povezivanja preko nekog europskog zračnog čvorista.

Politbiro Komunističke stranke Kine vrhovno je upravljačko tijelo stranke koje broji 25 članova dok stranka broji oko 80 milijuna članova. Delegacija je svoj posjet Republici Hrvatskoj počela posjetom Dubrovniku te nastavljaju za Zagreb gdje se sutra trebaju sresti s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist