Politika

ZGRADA EX KAPETANIJE Cijena previsoka, Lokrum mora drugdje tražiti ‘novi krov nad glavom’

ZGRADA EX KAPETANIJE Cijena previsoka, Lokrum mora drugdje tražiti 'novi krov nad glavom'

Na 24. sjednici Gradskog vijeća vijećnica Katarina Doršner upitala je gradonačelnika kako komentira priopćenja Mara Kristića vezano za kupnju bivše zgrade Lučke kapetanije u kojima se u više navrata usprotivio kupnji.

-Gradonačelniče, vjerujete li vi u iskrenost njegovih namjera? Ja ne. Također, trebaju li Dubrovčani strahovati da će Petka postati gradilište nekih zagrebačkih poduzetnika? – pitala je Doršner.

-Što se tiče Lokruma i bilo koje nekretnine koju Grad kupuje, poznata je procedura. Ona je obvezujuća za sva društva u vlasništu Grada. Nakon što se napravi procjena ide se na procjeniteljsko povjerenstvo te se utvrđuje je li procjena u redu ili je iznad procijenjene vrijednosti. U slučaju Lokruma napravili smo dvije procjene. Onaj dan kada je reagirao Kristić za zgradu kapetanije upravo je sat vremena iza njegove reakcije zasjedalo Procjeniteljsko povjerenstvo. Odlučili su da je cijena previsoka pa je se nije moglo prihvatiti.
Ovo nije prvi put da su rekli da je neka nekretnina procijenjena previsoko i da za taj iznos Grad ne može kupiti tu nekretninu. Zato Grad ne može ići u kupnju zgrade bivše Lučke kapetanije. Zanimljiva je Kristićeva reakcija, ali Grad će pronaći neku povoljniju zgradu. Kristić je u priopćenju nastavio s isticanjem neistina. Naveo je kako Gradsko vijeće, a to je napravio i Miho Obradović, nije raspravljalo o izvješću JU Rezervat Lokrum. Nije dobro u javnosti iznositi neistine. Problem je i kada to rade vijećnici ovog vijeća. Ne mogu misliti da isti ti vijećnici nisu svjesni da su o nečemu glasali. Izvješće je 7. svibnja 2019. kao 18. točka izglasano na Gradskom vijeću. Obradović odmahuje glavom da nije, ali jest, možete vidjeti na snimkama kao i da je Kristić glasao za njega. Ne mogu se iznositi neistine za nešto što se može u sekundi provjeriti –  rekao je Franković.

Po pitanju Petke istaknuo je da je nekome jako bitno strašiti ljude i raditi frku oko toga želeći pokazati da će nešto što je sada zelena zona će biti građevinska.

-Možda bi ta osoba to i napravila da je gradonačelnik. Dok sam ja gradonačelnik Petka će biti zelena zona – naglasio je gradonačelnik.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist