Sport

Žetva medalja u Grazu

Žetva medalja u Grazu

Dvije zlatne, dvije brončane i pet brončanih medalja, sjajan je skor najmlađe selekcije JK Ura Nage i JK Slano sa jakog turnira u austrijskog Grazu.

Ovoga vikenda najmlađi članovi ova dva sestrinska kluba nastupili su na međunarodnom judo turniru u Grazu u sportskom centru ASKÖ. Na turniru je nastupilo oko sedamsto natjecatelja iz dvadeset i šest Europskih zemalja. Predstavnici Ura Nage ostvarili su odličan rezultat te osvojili peto mjesto u ukupnom poretku klubova sa ukupno 9 odličja i 4 plasmana na peta mjesta.

Prva mjesta osvojili su mlađi kadeti Miho Haklička (do 60 kg) i Nikša Vukas (+81 kg). Na drugo mjesto plasirali su se Boško Pijević -40 u uzrastu rođenih 2003.  i 2002.  i Davor Obrvan -45 u uzrastu 2001. i 2000. Treća mjesta osvojili su Fran Kužnin -28 i Mihael Vidoš -30 u uzrastu 2003./2002., Leon Đapić -36 i Stijepo Kristović -55 rođeni 2001./2000. g. kao i mlađi kadet Toni Franković u kategoriji do 81 kilograma. Na petom mjesto natjecanje su završili Josip Bratoš, Luka Kraljević, Maro Ristić i Ivan Hrnić, koji su kao i osvajači medalja imali priliku odraditi po četiri do pet kvalitetnih borbi sa protivnicima iz cijele Europe. Bez plasmana u Grazu ostali su Leon i Kristijan Konjevod i Dario Duplica.

– Više smo nego zadovoljni nastupom naših natjecatelja te moram priznati da se ovako dobrom rezultatu od njih i nismo nadali kada smo krenuli na put. Ovakav neočekivan rezultat plod je dobrog i kontinuiranog rada sa našim natjecateljima pa stoga sa velikim nestrpljenjem očekujemo predstojeća prvenstva Hrvatske za uzraste dječaka i djevojčica te mlađih kadeta i ml. kadetkinja – govore treneri Marijo Đapić i Maro Sentić koji su vodili mlade natjecatelje u Grazu.
 
 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist