GradZanimljivosti

‘ZERO WASTE’ KONCEPT U Dubrovnik stiže Bea Johnson, osnivačica zanimljivog pokreta

'ZERO WASTE' KONCEPT U Dubrovnik stiže Bea Johnson, osnivačica zanimljivog pokreta

Bea Johnson, svjetski poznata osnivačica koncepta Zero Waste, u sklopu svoje svjetske turneje, prvi puta u Hrvatskoj i to u Dubrovniku održat će inspirativno predavanje o svakodnevnim životnim navikama koje ne stvaraju otpad te predstaviti koncept 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot) kojim svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju stvaranja otpada.

Predavanje će se održati u subotu, 30. lipnja 2018. godine, s početkom u 18 sati u amfiteatru na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Sve češći primjeri globalnih trendova kreću se prema zabrani korištenja plastičnih vrećica, ukidanju plastike za jednokratnu upotrebu, otvaranju “zero waste” trgovina te restorana fokusiranih na sprečavanju bacanja hrane diljem svijeta što čini još atraktivnijim i relevantnijim ovo predavanje koje može potaknuti slična nastojanja i u hrvatskom turizmu.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, u sklopu nadolazeće akcije Let’s do it (Zelena i Plava Čistka 2018.), sufinancira ovo zanimljivo i nadasve korisno predavanje. Isto se održava i uz potporu Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) i Zero Waste Home.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist