Županija

ZERO WASTE BLUE Predstavnici županije na partnerskom sastanku u Opatiji

ZERO WASTE BLUE Predstavnici županije na partnerskom sastanku u Opatiji
sdr

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvom partnerskom sastanku za Zero Waste Blue projekt koji je održan u Opatiji.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja. Projekt je prijavljen unutar programa INTERREG Italija-Hrvatska. Osmišljen je kao projekt koji kapitalizira svoga prethodnika te proširuju ‘ideju’ Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija.

Prilikom pripreme projekta svi su se partneri usuglasili da su sportske manifestacije idealne aktivnosti za primjenu instrumenata koje potiču održivi lokalni razvoj, a turističku destinaciju čine atraktivnijom tijekom cijele godine. Stoga su ciljevi ovog projekta širenje ideje Zero waste, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

Jedan od ciljeva projekta je produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, ‘Zelenih’ sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine u Italiji i Hrvatskoj. Projekt će pridonijeti novoj suradnji svih partnera na projektu, a zajedničkim radom doći će se i do novih turističkih proizvoda korisnih za lokalni ekonomski razvoj.

Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta iznosi oko 860 tisuća eura, a partneri su Grad Opatija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, Dubrovačko-Neretvanska županija, Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije. Predviđeno trajanje projekta je osamnaest mjeseci.

Pročitajte još

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist