Županija

ŽENSKO PODUZETNIŠTVO Dubrovačke ‘kružice’ u grčkoj Arti

ŽENSKO PODUZETNIŠTVO Dubrovačke 'kružice' u grčkoj Arti

Članice Udruge poslovnih žena Krug – ogranak Dubrovnik predvođene Županijskom komorom Dubrovnik sudjelovale su na 11. Kongresu žena poduzetnica Jadransko-jonske regije u grčkom gradu Arti od 16.-18. listopada.

Prvoga dana Kongresa bilo je riječi o stanju poduzetništva žena u zemljama Jadransko-jonske regije te ulozi gospodarskih komora za razvoj modela potpore ženama koje se žele okušati u poduzetništvu. Tom prilikom Terezina Orlić istaknula je aktivnu ulogu Hrvatske gospodarske komore te tadašnje predsjednice Županijske komore Split, Jadranke Radovanić, koja je imala veliku ulogu u iniciranju ovog Kongresa kao mjesta susreta poduzetnica iz svih zemalja Jadransko-jonske regije.

Drugi dan Kongresa fokus je stavljen na ulogu žene i prilikama u sektoru turizma. Održane su radionice za povezivanje i suradnju na EU projektima. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među kojima je bila i dubrovačka poduzetnica Nikolina Farčić sa prezentacijom agencije za organizaciju vjenčanja, kao primjer kreativnih poduzeća u vlasništvu žena.

Na svečanoj večeri dugogodišnjoj članici Upravnog vijeća Jadransko-jonskog foruma, Terezini Orlić uručeno je priznanje za doprinos radu Foruma, pa je tom prilikom predsjednik Jadransko-jonskog foruma, Gino Sabatini izjavio: “dodjeljujemo priznanje jednoj divnoj ženi među nama, koja je godinama bila glas razuma i stabilnosti ovog Foruma”.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist