Kultura

“Žene i čipka” Damira Medvešeka

"Žene i čipka" Damira Medvešeka

Izložba slika “Žene i čipka” hrvatskog slikara Damira Medvešeka otvorena je ovog četvrtka u Galeriji Sebastian.

 
– Medvešek u trenutcima kada počinje stvarati  vraća se slici. To ne znači samo realni prikaz, da možemo prepoznati što na slici jest, već kreće od tehnike i koristi tehniku na drvu. Vraća se na dasku, na ulje fiksirano plastičnim masama i vraća se na portert. Portret koji je jedan od arhetipova civilizacijskog prikaza. Lijepa žena prikazivala se oduvijek, otkad je nastala umjetnost. On je donosi na novi način što je interesantno – da je tema koja se stoljećima prožvakavala, izvučena na finu materiju koja čini njenu srž. Tako je portrete donio na nov, suvremen način- istaknuo je povjesnuičar umjetnosti Marin Ivanović.
 
– Ova postava nastavlja se i u 2013. i 2014., a bit će posvećena hrvatskim gradovima i ženama iz tih gradova što će biti svojevrsni nastavak ove teme – istaknuo je Mario Dujić.

Izložbu je otvorio mladi Ilir Osmani, učenik Ekonomske škole Dubrovnik, koji je unatoč teškoj bolesti s odličnim uspjehom završio 2. razred. Njemu je posvećena ova izložba, te mu je uručena i donacija za njegovu daljnju rehabilitaciju. 

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist