Zanimljivosti

„ŽENA ŽENI“ Pošaljite paket pomoći i ženama u nevolji!

„ŽENA ŽENI“ Pošaljite paket pomoći i ženama u nevolji!

Proteklih dana brojni građani Hrvatske pokazali su kako imaju veliko srce u pružanju pomoći i podrške svima onima koji su zbog poplava preko noći ostali bez svojih domova.

Nakon prikupljanja hrane, vode, odjeće i ostalih potrepština, uslijedila je nova inicijativa za pomoć ženama s područja koje su zadesile poplave. Akcija koja nosi simboličan naziv “Žena ženi” pokrenuta je u BiH prije nekoliko dana. Pokretači su portal „Ženska posla” i CEI Nahla, a ideja se ubrzo proširila i na susjedne zemlje zahvaljujući društvenim mrežama, posebno Facebook stranici.

Ako i sami želite pomoći, sve što trebate jest odvojiti malo vremena i novaca za ženske potrepštine koje su neophodne svakoj ženi ili djevojci. Time napunite kutiju ili torbicu, a na paket svakako naznačite da se radi o ovoj akciji. Svaki paket je individualan i doći će u ruke jednoj ženi, pa slobodno u njega ubacite i pismo podrške.

Sve ono što mislite da bi jedna žena trebala ili voljela imati. Od higijenskih uložaka, gela za tuširanje, četkice za zube, kaladonta, dezodoransa pa sve do kreme za lice, četke/češlja, vate, gumica za kosu, fena ili pak dekorativne kozmetike. Sadržaj paketa sami kreirate po svojim mogućnostima.

Paketi se skupljaju na više lokacija. Osim sabirnih mjesta u Zagrebu (na Cvjetnom trgu od 11 do 15, kao i trgovini Šeširi i kape Cahun, Pod Zidom 8 te Jazz Caffe, Stjepana Lj. Vojvode 26, Jarun) paketi se mogu predati i na Velesajmu ili u Crvenom križu, ili pak besplatno poslati poštom na adresu Gradske knjižnice Vukovar, Trg Republike Hrvatske 1. Pri slanju poštom važno je naglasiti da se radi o humanitarnom paketu.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist