Politika

ŽELJKO RAGUŽ Ako se kulturne ustanove mogu nositi s ‘prvom ligom’, neka toliko novaca i dobiju

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izvješća su o radu kulturnih ustanova u 2018. godini. prilika je to bila Željku Ragužu (DUSTRA) za ponovno istaknuti kako omjer 7:1 kad su u pitanju kultura i sport nije pošten ni pravedan. 

-I vi predsjedniče sami znate koliko je truda i rada potrebno da biste dobili određena sredstva za bilo kakvu kupnju – rekao je Raguž Marku Potrebici, istaknuvši kako MNK Square, čiji je Raguž predsjednik, sa skromnim sredstvima pokušavaju biti samoodrživi dok se s druge strane kulturne ustanove ne morau toliko brinuti o broju prodanih karata, o tome kakav im je program, posjećenost…

-Smeta me što u izvješćima ne vidimo koliko je bilo glumaca, svirača sa strane i koliko oni koštaju. Gdje ti ljudi spavaju, čime se hrane, kolika im je dnevnica? – rekao je Željko Raguž na raspravi o izvješću Doma Marina Držića, referirajući se zapravo na sve ustanove. Dom Marina Držića je pohvalio, baš kao i Paola Tišljarića, ravnatelja KMD-a.

-Ne dobijemo povratnu informaciju, odnosno gotov proizvod kakav bismo htjeli – istaknuo je Raguž.

Ivan Jelčić (DDS) pokušao je pronaći rješenje njegovih problema te je predložio da sportski klubovi postanu gradske ustanove pa će i one dobiti više novaca kad grad bude njima upravljao.

-Ne želim dobiti godišnje tri milijuna kuna pa bez obzira bio prvi ili osmi na tablici, dobit ću isto sredstava. Neka i oni dobiju sredstva poput sporta, po zasluzi, po kvaliteti. Ako igraju prvu ligu, ako se mogu nositi s najboljima u Europi neka dobiju toliko novaca – odgovorio mu je Raguž.

-Ne možemo sport omalovažavati, a ne možemo ga normalno mjeriti s Držićem. Ipak, imamo Juga, zlatne olimpijske medalje, samo Đuho ima dvije i nije to baš sve crno-bijelo. Nemojte mi napadati Raguža, on nije nikad govorio protiv kulture, samo o omjeru 1:7. Ako se ne može smanjiti kulturi, neka se poveća sportu jer je sport u Dubrovniku na niskim granama – rekao je Rikard Rossetti.

-Kulturu pustimo da se razvija kako treba – rekla je Tatjana Šimac Bonačić dodavši kako kreću ulaganja u sport, što je gradonačelnik i najavio na početku sjednice.

Pročitajte još

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija