Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] SILVIO NARDELLI U 2019. Župu očekuju brojni vrijedni projekti

[ŽELJE I OSVRTI] SILVIO NARDELLI U 2019. Župu očekuju brojni vrijedni projekti

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli:

-Iza nas je još jedna uspješna godina za Župu dubrovačku. Dvije financijski najvažnije aktivnosti bile su nam ulaganje u groblje Dubac te izgradnja šetnice ‘lungomare’. 2018. godinu pamtit ću i po potpisivanju ugovora između tvrtke Vodovod s Hrvatskim vodama za ‘Aglomeraciju Župa’ u sklopu kojeg će se projektirati cjelokupna vodoopskrbna mreža na području Župe te cjelokupna mreža fekalne odvodnje uključujući sve crpne stanice kao i uređaj za pročišćavanje. Samo projektiranje se procjenjuje na šest milijuna kuna.

U proračun za 2019., koji je u razini prošlogodišnjeg, uvrstili smo sve redovne aktivnosti za uredno funkcioniranje Općine. Možemo ga nazvati i razvojnim jer je u njega uvršteno ono što smo planirali realizirati iduće godine od ulaganja u cestogradnju, javnu rasvjetu, oborinsku odvodnju, vodoopskrbu i kanalizaciju. Naglasio bih izgradnju kružnog toka u Mlinima, ulaganje u Ulicu Pera Kojakovića te Ulicu dr. Ante Starčevića, ugradnju nogostupa na D8, početak izgradnje kanalizacije za Poslovnu zonu i Čibaču.

Posebno me u 2019. veseli projekt tzv. ‘Bettermenta’, tj. pojačanog održavanja državne ceste kroz Župu u smislu sigurnosti vozača i pješaka. Vjerujem da ćemo prve rezultate projekta vidjeti do početka naredne turističke sezone. Radi se o postavljanju svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima što će biti prvi korak u 2019. Proračunom su, među ostalim, planirana i sredstva za uredno financiranje Zajednice sporta, socijalnog programa naše Općine, stipendije za učenike, subvencije autobusnih karata, predškolski odgoj, tj. vrtiće kao i sredstva potrebna za redovan rad udruga te programi u osnovnom obrazovanju – rekao je Nardelli.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist