Grad

[ŽELJE I OSVRTI] MATO FRANKOVIĆ Veselim se 2019. godini i nastavku služenja našim građanima

[ŽELJE I OSVRTI] MATO FRANKOVIĆ Veselim se 2019. godini i nastavku služenja našim građanima

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković:

-Nema razloga kriti zadovoljstvo proteklom godinom i vjerujem da to mišljenje dijeli svatko od suradnika u mome timu. Bila je to godina u kojoj smo pokrenuli neke velike projekte, primjerice, započeli smo izgradnju prva 43 stana za dubrovačke obitelji prema vlastitom modelu Dubrovačke stanogradnje, odnosno ispunili smo preduvjete za realizaciju značajnih investicija poput izgradnje OŠ Montovjerna ili ceste Most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje. Ako bih trebao nešto izdvojiti, onda bih svakako spomenuo učinjeni jasan preokret u upravljanju destinacijom, a što je prošlo vrlo zapaženo i u svjetskim medijima, ali i kod stručne javnosti.

Uspjeli smo izmijeniti predodžbu Dubrovnika kao grada kojemu zbog prekomjernog turizma prijeti uništenje i to na način da se o Dubrovniku danas govori kao o predvodniku promjena u održivom turizmu. Druga stvar koju bih izdvojio jest korištenje fondova Europske unije i to na način da smo putem našeg upravnog odjela osigurali preko 80 milijuna kuna. Od 2019. godine imam velika očekivanja jer je to godina u kojoj će pokrenuti investicijski ciklus zaživjeti u svojoj punini, a temelj tome je proračun od 741 milijun kuna, najveći u povijesti Dubrovnika. On je razvojan i podređen je ulaganjima u komunalnu, prometnu i obrazovnu infrastrukturu te u različite programe s ciljem podizanja svakodnevne kvalitete života naših građana u svakom dijelu grada. Veselim se 2019. godini i nastavku služenja našim građanima – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist