Natrag
23.3.2019 09:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

[ŽELJE I OSVRTI] FRANO MAŠKOVIĆ 2018. nije mogla biti bolja

2.1.2019 @ 22:29 Dulist dulist IN

Podijelite:

Godina 2018. nadmašila je sva očekivanja i bila mi je definitivno jedna od najljepših godina i što se tiče zdravlja, posla i uspjeha – riječi su dubrovačkog glumca Frana Maškovića koji godinu za nama doista ima po čemu pamtiti.

Razvalio je u ulozi Siniše Mesjaka, glavnog lika u filmu ‘Osmi povjerenik’ čiju je režiju potpisao Ivan Salaj. Filmska ekranizacija kultnog romana Renata Baretića bila je u utrci za najcjenjeniji kipić filmske umjetnosti Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. Tako je film doživio i svoju američku premijeru, a hrvatska kinematografija bogatija je za još jedan klasik. Jednoglasnom odlukom žirija nagrada ’Stablo ljubavi’ Mostarskog filmskog festivala pripala je Maškoviću upravo za ulogu povjerenika na udaljenom i izlorinamom otočiću Trečić.

– Nadam se da će nadolazeća 2019. biti jednako lijepa. Divno je prošla cijela priča s filmom ‘Osmi povjerenik’. Imali smo tu zanimljivu avanturu zvanu Oskar. Nažalost završila se u tom najužem krugu, ali svejedno na to gledam kao jedan nevjerojatan uspjeh u kojem je jedna mala kinematografija doživjela predivne trenutke i u Americi i na brojnim drugim festivalima. Ono što me najviše veseli je svakako uspjeh filma koji još uvijek traje. Film se prikazuje po brojnim festivalima i isto tako dobiva brojne pohvale. U ovoj se godini kuha puno lijepih stvar, ali bolje ne najavljivati dok se one ne dogode. Zadovoljan sam 2018. godinom, a ako sve prođe prema planu i ti nadolazeći planovi bit će samo dobre vijesti – rekao je za DuList Mašković.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana