Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] ALMA MAJSTOROVIĆ Imamo mjesta za napredak

[ŽELJE I OSVRTI] ALMA MAJSTOROVIĆ Imamo mjesta za napredak

Po čemu će pamtiti 2019. godinu i kakva su očekivanja za 2020. za DuList je iznijela direktorica Vrtlara Alma Majstorović.

– Vrtlar d.o.o. godinu iza nas može sma­trati uspješnom. Realizirane su sve plani­rane aktivnosti. Prodaja je u porastu u odnosu na 2018. jer smo u 2019. aktivnije krenuli sa suradnjom s brojnim agenci­jama za vjenčanja i u tom segmentu pove­ćali prihod i u 2020. te vidimo još poten­cijala u ovom segmentu. Plan i program uređenje javnih i zelenih površina provodi se po Programu održavanja ugovorenih javnih i zelenih površina Grada Dubrov­nika za 2019. Uz redovno održavanje imali smo rekonstrukciju i hortikulturno uređe­nje na pojedinim površinama pa je tako niknuo novi drvored Hybiscusa u prat­nji živice Ligustruma u Ulici Nikole Tesle, rekonstruirana je površina kod Doma zdravlja uz novi travnjak i sezonsko cvi­jeće, zatim zeleni otok u Vukovarskoj te je uređeno Šetalište Kralja Zvonimira, horti­kulturno je uređena površina kod javnog WC–a na Kalamoti itd.

Sudjelovali smo u akciji dani kolektivne sadnje drveća u RH‘Posadi drvo, ne budi panj’ te realizirali brojne druge aktivnosti oko zaštite drveća, sanacije vrijednih stabala, blagdanske dekoracije itd. Potvrdili smo i obnovili u srpnju 2019. sustav za upravljanje kvali­tetom ISO 9001:2015. Jedna od osnovnih primjedbi navedenog sustava za upravlja­nje kvalitetom je bio postojeći pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta koji je i spro­veden u 2019. U suradnji s komunalnim društvom Čistoća provodili smo aktivnosti usmjerene ka očuvanju planeta Zemlje od zbrinjavanja velike količine otpada i oču­vanja zelenila, nabavljen je i svijetleći ele­ment u obliku kugle tj. Planeta Zemlja koja se može vidjeti na javnoj površini u Laza­retima. Započeli smo prijavu LIFEprojekta ‘Uspostavljanje sustava kontrole popula­cije invazivne strane vrste Ailanthus alti­ssima (pajasen) u Hrvatskoj’ u suradnji s Ministarstvom zaštite i okoliša.

U 2019. smo imali poteškoće u rasadniku Zaton gdje je zbog obilnih kiša i orkanske bure učinjena velika šteta. Zbog sanacije Rasad­nika koja je u tijeku ne možemo plani­rati neku ozbiljnu proizvodnju. Troškovi sanacije su jako visoki te će obnova ići u segmentima – istaknula je Majstorović.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist