Crna kronika

Želita i dalje optužuje Birimišu

Želita i dalje optužuje Birimišu

U postupku protiv dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše, optužene za udruživanje u dilersku organizaciju Jakše Cvitanovića Cvika i pranje novca, na Županijskom sudu u Splitu svjedočila je Ana Družeta, poznatija pod bivšim imenom Želita Tomić, piše Slobodna Dalmacija.

Svjedočila je kako je u ljeto 2004. godine u Vela Luci prvi put vidjela Anu Birimišu koja je bila sa svojim tadašnjim momkom Jakšom Cvitanovićem.

– Ja sam hodala s Milanom Trifkovićem ispred čije kuće smo se susreli Jakša, Ana i ja. Milan se nije mogao dignuti iz kreveta jer je bio u apstinencijskoj krizi. Kad je došao pred kuću, Jakša nas je nazvao na mobitel i ja sam se spustila do njegova automobila. Prišla sam sa strane suvozača gdje je sjedila Birimiša kojoj je prozor bio otvoren. Sagnula sam se i vidjela Jakšu kako sjedi za upravljačem, a na sjedalu među nogama ima nekoliko paketića. Jedan je uzeo i dodao Ani koja ga je dala meni. To je bio heroin težine od 10 do 20 grama – ponovila je Ana, odnosno Želita, svoj iskaz koji je dala tijekom istrage i kojim je dubrovačku odvjetnicu dovela u vezu s trgovinom drogom.

Odmah nakon uhićenja Cvitanovićeve skupine dilera Želita je bila jedna od osumnjičenih, ali je u kratkom roku postala krunski svjedok. Na temelju njezina iskaza USKOK je još u istrazi našao dodatne svjedoke i dokaze protiv Cvitanovića, njegova brata Mirjana i ostalih optuženih. Tada je u grupi optuženika bila i Ana Birimiša, ali je njezin slučaj razdvojen nakon što je završila u bolnici zbog meningitisa.

Ostali su osuđeni, neki pravomoćno, a nekima će se ponoviti suđenje. Birimiša je ozdravila te je postupak protiv nje došao gotovo do kraja, nedostajao je samo iskaz Želite Tomić. Ona je bitna za dio optužnice o zloporabi opojne droge, dok je za pranje novca od dilanja tužitelj priložio druge dokaze. Želita je u svom svjedočenju bez ustručavanja govorila o dilanju heroina i načinu otplate “robe”.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist