DuList INDuList PROMO

Želiš međunarodnu karijeru u rastućoj industriji? Razmisli o turizmu!

Želiš međunarodnu karijeru u rastućoj industriji? Razmisli o turizmu!

Prema podacima europskog udruženja HOTREC, hotelijerstvo i ugostiteljstvo pripadaju najbrže rastućim industrijama kada je zaposlenost u pitanju (trenutno u EU zapošljavaju oko 9,5 milijuna ljudi).

Ovaj je sektor u kriznom razdoblju od 2008. – 2010. za 200 000 ljudi osigurao nova radna mjesta. I ne samo to – sektor zapošljava jako puno mladih osoba (oko polovice ih je ispod 35 godina). Dodatno, prema podacima Eastern Michigan University svake 2,5 sekunde u tom se sektoru otvori novo radno mjesto. S obzirom na važnost turizma u Hrvatskoj i EU općenito, jasno je da ovo područje otvara mogućnosti za razvoj ne samo dinamične, već i međunarodne karijere.

Zašto odabrati američki Service Management studij? Pogledaj zanimljiv VIDEO.

Kad govorimo o studijima vezanim uz ovo područje, jedan od najpoznatijih u Hrvatskoj je četverogodišnji stručni studij Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima na RIT Croatia. Izvodi se na kampusu u Dubrovniku i priprema studente za rukovodeće pozicije u područjima ekonomije i turizma.

„Service Management studij je jedinstven po nekoliko faktora. Prvo, govorimo o vrhunskom autentičnom američkom studiju koji u Hrvatskoj postoji gotovo 20 godina. Drugo, tu je stručna praksa i razvoj praktičnih znanja po čemu je i sam RIT poznat. Treće, pripadnost pravom američkom globalnom sveučilištu našim studentima otvara vrata međunarodnog tržišta – bilo da studiraju na našim kampusima u SAD-u i Dubaiju, ili pak da idu u inozemstvo usavršiti svoja praktična znanja i graditi karijere. I konačno, studij je dovoljno fokusiran na područje uslužnih djelatnosti da osigurava potrebna znanja o toj industriji, ali je istovremeno dovoljno širok da pripremi studente za zapošljavanje u velikom broju područja i industrija. Imajte na umu da naši diplomanti rade u prodaji, komunikacijama , marketingu , financijama, menadžmentu, ljudskim resursima itd.“, zaključuje Kevin Walker, jedan od američkih profesora ovog smjera koji već godinama živi u Dubrovniku.

RIT Croatia – koledž na kojem je dosad odrađeno više od 300 godina prakse!!

Nastava se održava na engleskom jeziku i uključuje minimalno 1200 sati praktične nastave. Poslije uspješnog završetka studija naši studenti stječu dvije diplome: međunarodno priznatu američku diplomu koju dodjeljuje Rochester Institute of Technology, te hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti RIT Croatia i odrađeni sati prakse dosad, odrađeno više od 300 godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija! Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje, ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za vrijeme studija.

Lucija Bilandžić je završila Service Management studij i diplomirala 2007. godine. Danas vodi Pleasure Seekers Croatia i nudi usluge savjetovanja i organizacije različitih događanja u područjima gastronomije i turizma. „Cilj je bio razviti posao koji bi obuhvaćao strast za hranom, vinom i putovanjima, te stečeno obrazovanje i profesionalno iskustvo. Naš cilj je ponuditi novi koncept koji bi popularizirao gastronomiju među mladima, šireći njihove horizonte izvan tradicionalnih granica. Osim toga uključeni smo u nekoliko konzalting projekata u ugostiteljstvu. Hoteli, restorani i vinski barovi prepoznaju nas kao izvrsno rješenje za poboljšanje ponude, uvođenje inovativnih metoda i usluga, a sve u svrhu poboljšanja rezultata poslovanja.“

Lucija se rado prisjeća dana u Dubrovniku gdje je na američkom koledžu brusila znanja koja joj danas pomažu u vođenju svoje tvrtke. „Drago mi je što sam završila ovaj studij jer me na neki način poslovno odgojio i dao mi čvrste temelje. Osim dnevnog drila zahvaljujući kojem mi je poslovna etika i etiketa postala rutina, međunarodni kontekst i co-op tj. obavezna praksa su zaista nešto neprocjenjivo što ovaj faks nudi, a za što se ispostavilo da mi je bila velika prednost u daljnjoj karijeri. Da se razumijemo, ni ja nisam nakon srednje škole znala što točno želim raditi u životu, ali ovaj mi je faks dao širinu izbora. Da moram ponovno birati, odabrala bih isto.”

O Lucijinom poslu možete čitati OVDJE, a iskustva naših diplomanata pogledati ovdje: Ana, Tana i Nikša.

Prijavi se putem OBRASCA ZA PRIJAVU. Za više informacija obrati se Odjelu za upise na e-mail: admissions@croatia.rit.edu, tel: + 385 (0) 20 433 000 / + 385 (0) 1 643 9100.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist