Politika

“Želimo služiti našim građanima”

"Želimo služiti našim građanima"

Koalicija SDP-HSU-BDSH za lokalne izbore u gradu Dubrovniku održala je večeras u hotelu Park predizborni skup, na kojem je nazočio i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. On je dao punu podršku kandidatima ove koalicije.

– Kandidat za gradonačelnika i njegovi zamjenici imaju punu podršku vrha stranke i nadam se da će opravdati povjerenje građana i da će doći u priliku povesti ovaj grad – naglasio je Mrsić. 

-Izgradit ćemo cestu, Pelješki most. Ulaskom u EU Dubrovnik neće biti slijepo crijevo, bit će i dalje važan. Nas Hrvata ima oko 4 milijuna i 200 tisuća. Mi smo jedna kap u slapu, ali ćemo znati promicati svoje interese. Trebaju nam ljudi koji će znati dobiti sredstva od EU, a Dubrovnik to može. No ta sredstva nećemo dobiti na lijepe oči – istaknuo je osvrnuvši se na aktualno stanje u zemlji.

– Hrvatska je zemlja koja se od svog postanka prije 23 godine zadužila 170 milijardi kuna. Moramo vraćati dug, plaćati kamate. Jednostavno moramo konsolidirati zemlju. Uveli smo fiskalizaciju, smanjili proračun i rashodovnu stranu, pregovaramo sa sindikatima. Treba naglasiti da je od 2008. izgubljeno oko 170 tisuća radnih mjesta, a u zadnjih godinu dana 30 tisuća. Priča se i o reviziji Plana 21. Plan 21 je politički program, platforma s kojom smo osvojili vlast i on i dalje ostaje takav kakav jest. Jasno je da će se neke stvaru mijenjati i poboljšavat. – naglasio je pojasnivši neke izmjene u mirovinskom sustavu i u Zakonu o radu.

Vedran Lendić, tajnik SDP-a za Dalmaciju također se obratio okupljenima.

– Bio sam saborski zastupnik no nisam uzeo mirovinu, kao što to nije učinio nitko od SDP-ovaca, ali jesu HDZ-ovci.  Nakon 8 godia pljačke čudno je što smo uopće živi. A sada Vladu proziva onaj koji je bio na čelu policije i obavještajne službe dok se sve to događalo. Ili je nesposoban ili je znao za to. Zato glasajte za SDP – poručio je.

Kandidat koalicije za dubrovačkog gradonačelnika Niko Šalja također se obratio okupljenima. 
–   I dalje ćemo aditi na Pelješkom mostu i prometnoj povezanosti.  Ali ja bi paralelno s time potaknuo jedan drugi most i drugu povezanost. Zahvaljujem se na podršci koju nam je iz Zagreba dao ministar Mrsić, na njoj intezivno radimo dulje vrijeme i želimo pokazati  povezanost između gradskog SDP-a, županijskog SDP-a, i Vlade te središnjice stranke.  Nije istina da nemamo podršku vrha stranke, kao što se govorilo. Podrška je neupitna. Idemo 19. svibnja dobiti izbore! Ne želimo obećavat sve i svašta već samo nudimo ono što možemo ostvariti. Tim koji ja predvodim, je prosječno najmlađi tim koji se kandidira za mjesto gradonačelnika i zamjenike, i mi smo garancija da će sljedeća gradska uprava biti poštena, otvorena i samo sa jednom svrhom, a to je  služiti i biti na raspolaganju našim građanima- izjavio je kandidat za gradonačelnika Niko Šalja.

Nositeljica liste Olga Muratti na kraju je dodala:
– Ponosna sam na ovu listi i na ove ljude. 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist