Natrag
25.3.2019 10:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Želim golf zbog budućnosti moje djece”

8.1.2013 @ 20:50 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Golf je tempirana bomba iznad naših glava i mi u Eko-Omblićima to dobro znamo – izjavila je eko-aktivistica Jadranka Šimunović tijekom višesatne rasprave o projektu golfa na Srđu.

– Mi smo nekoliko puta bili na Srđu i znamo da gore postoje predivne šume duba – kazala je Šimunović, podsjetivši na izjavu bivše ministrice Holy, koja je za projekt golfa preporučila referendum. To se svidilo okupljenima, pa su kraj nastupa Jadranke Šimunović popratili klicanjem 'Referendum, referendum!'.

Za riječ se javio i vozač Hitne pomoći i taksist Srećko Zvono. Kazao je kako on želi da se projekt ostvari.
– Želim golf zbog budućnosti moje djece – bio je kratak i jasan Zvono.

Krajobrazni arhitekt Lido Stošić objasnio je kako treba razlikovati osjećaj prirodnosti od degradiranosti, dok njegov kolega Zoran Hebar smatra da projekt golfa na Srđu treba biti zeleni projekt, kroz tretman svega što nije golf teren kao kraškog područja, bez velikog zadiranja.
Također je spomenuo projekt rasvjete na području golf terena, ali i kolektora solarne energije, čime bi se smanjila potrošnja struje.

– U studiji treba kazati kako se golfska igrališta i apartmanski kapaciteti grade kao cjelina, kako bi bili u funkciji ako se projekt zaustavi. Također, mora se riješiti prometni pristup, jer ova predložena nisu dobra. Na padinama ne možete imati križanje – kazao je Hebar, te dodao kako se ‘zelena ogrlica’ oko golf igrališta ne može zvati parkom, jer je na nekim mjestima široka tek deset metara.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana