Aktualno

“Želim golf zbog budućnosti moje djece”

"Želim golf zbog budućnosti moje djece"

Golf je tempirana bomba iznad naših glava i mi u Eko-Omblićima to dobro znamo – izjavila je eko-aktivistica Jadranka Šimunović tijekom višesatne rasprave o projektu golfa na Srđu.

– Mi smo nekoliko puta bili na Srđu i znamo da gore postoje predivne šume duba – kazala je Šimunović, podsjetivši na izjavu bivše ministrice Holy, koja je za projekt golfa preporučila referendum. To se svidilo okupljenima, pa su kraj nastupa Jadranke Šimunović popratili klicanjem 'Referendum, referendum!'.

Za riječ se javio i vozač Hitne pomoći i taksist Srećko Zvono. Kazao je kako on želi da se projekt ostvari.
– Želim golf zbog budućnosti moje djece – bio je kratak i jasan Zvono.

Krajobrazni arhitekt Lido Stošić objasnio je kako treba razlikovati osjećaj prirodnosti od degradiranosti, dok njegov kolega Zoran Hebar smatra da projekt golfa na Srđu treba biti zeleni projekt, kroz tretman svega što nije golf teren kao kraškog područja, bez velikog zadiranja.
Također je spomenuo projekt rasvjete na području golf terena, ali i kolektora solarne energije, čime bi se smanjila potrošnja struje.

– U studiji treba kazati kako se golfska igrališta i apartmanski kapaciteti grade kao cjelina, kako bi bili u funkciji ako se projekt zaustavi. Također, mora se riješiti prometni pristup, jer ova predložena nisu dobra. Na padinama ne možete imati križanje – kazao je Hebar, te dodao kako se ‘zelena ogrlica’ oko golf igrališta ne može zvati parkom, jer je na nekim mjestima široka tek deset metara.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist