Politika

“Žele li građani MMF?”

– Autocesta kroz Bosnu i Hercegovinu je tlapnja Kukuriku koalicije jer ne postoji nikakav projekt koji sadrži tu trasu – izjavio je na konferenciji za medije kandidat s izborne liste HDZ-a za 10. izbornu jedinicu Frano Matušić.

Na konferenciji za medije, kojom je HDZ predstavio svoj izborni program, uz Matušića su sudjelovali i kandidatkinja na listi HDZ-a Dubravka Šuica te članovi županijskog predsjedništva HDZ-a Nikola Dobroslavić i Mato Franković.

– Mi naš program temeljimo na realnim proračunskim projekcijama i smatramo ga realnim i ostvarivim – kazao je Matušić te dodao da Kukuriku koalicija ima „tek plan, a nemaju program“.

– Oni najavljuju dolazak Međunarodnog monetarnog fonda u Hrvatsku, a građani trebaju znati da to znači smanjenje plaća i mirovina, socijalnih davanja, smanjenje nezaposlenosti u državnom sektoru. Mi nećemo smanjivati ni plaće ni mirovine, a posebno nećemo uvoditi nove poreze, što Kukuriku već najavljuje kao novi porez na imovinu.– istaknuo je Matušić.

Kandidatkinja na listi HDZ-a Dubravka Šuica osvrnula se na projekte Vlade RH na području Dubrovnika:
– Jesmo li vjerodostojni ako smo riješili dovod električne energije u Dubrovnik projektima trafostanica Plat i Srđ? U Luku Dubrovnik uložili smo već 24,5 milijuna eura, a ulažemo još osam milijuna eura. Zahvaljujući Vladi izgrađen je i novi terminal u zračnoj luci. Za izgradnju i rekonstrukciju Stare bolnice Vlada je osigurala 100 milijuna kuna za Sveučilište u Dubrovniku, za projekt Jadran 2 osigurala 54 milijuna kuna – nabrojila je Šuica projekte Vlade RH na dubrovačkom području te zaključila kako „Hrvatska vlada misli nastaviti rješavati probleme juga Hrvatske“.

Nikola Dobroslavić govorio je o najvećem županijskom problemu, prometnoj izoliranosti.
– Županija je 2009. godine donijela Deklaraciju kojim smo istakli nužnost što žurnije izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika kroz Hrvatsku, na temelju Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije – kazao je Dobroslavić te dodao kako je „neprihvatljivo da Kukuriku koalicija ne želi Pelješki most i cestu kroz Hrvatsku“.

Na upit kako namjeravaju smanjiti nezaposlenost u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji Matušić je istaknuo projekt koncesije hotelskog kompleksa u Kuparima što bi trebalo potaknuti novo zapošljavanje.

– Predviđam osam mandata i borbu za deveti mandat – dao je, na kraju konferencije za medije, svoju procjenu izbornih rezultata Frano Matušić, kandidat s liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici.

Pročitajte još

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija