Županija

‘ZDRAV ZA 5’ Osnovnoškolci iz Mokošice obišli Grabovicu

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i ove godine su provedene aktivnosti u sklopu projekta “Zdrav za 5!”.

Osnovni ciljevi projekta “Zdrav za 5!” su aktivno mijenjanje štetnih životnih navika kod mladih, mijenjanje stavova o nužnosti zaštite zdravlja, okoliša i prirode. U okviru 2. komponente Projekta provedene aktivnosti usmjerene su na podizanje razine svijesti mladih o vlastitoj ulozi u očuvanju okoliša. U suradnji s Osnovnom školom Mokošica, Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i tvrtkom Čistoća d.o.o. Dubrovnik, organiziran je obilazak učenika osmih razreda Osnovne škole Mokošica odlagališta otpada Grabovica te reciklažnog dvorišta u Mokošici. Održana su tematska predavanja Lucije Kusalić, voditeljice Odjela razvoja i zaštite okoliša tvrtke Čistoća d.o.o. Dubrovnik, koja je informirala učenike o načinu odlaganja otpada na odlagalištu Grabovica, o važnosti odvojenog sakupljanja i recikliranja otpada, kao odgovornom ponašanju pojedinca u cilju zaštite okoliša. Dolores Grilec, voditeljica Odjela za okoliš, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije održala je predavanje o vodi u prirodi, načinu njene zaštite, izvorištu Ombla, kao i o mjerama koje se poduzimaju na odlagalištu u cilju zaštite vode za ljudsku potrošnju.

Pročitajte još

HOLIDAY WORLD SHOW TZ županije samostalno se predstavlja u Dublinu

Dulist

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Dulist

ROBOTOM PROTIV OTPADA Kroz projekt SeaClear za našu županiju osigurano više od šest milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija