Grad

Zbunjen i razočaran Barač se potužio na brzu reakciju ministarstva

Zbunjen i razočaran Barač se potužio na brzu reakciju ministarstva

Ne ulazeći u ocjenu rješenja projekta uređenja Peskarije, ovo je po meni sve orkestrirano – rekao je gradski vijećnik Jadran Barač (SDP) komentirajući odluku Ministarstva kulture o obustavljanju realizacije novog projekta javne površine na Peskariji. DuList je o ovome prvi pisao.

Barač ističe nadalje kako je riječ o neviđeno brzoj reakciji ‘državnog tijela – Ministarstva povodom nekog građevinskog projekta’.

-U samo 24 sata (!) nadležno Ministarstvo provodi i dovršava ‘naknadnu’ reviziju projekta? Meni se ne stignu očitovati na podnesak poslan u kolovozu prošle godine – zaključio je.

Podsjetimo, Ministarstvo kulture obavijestilo je da je realizacija novog projektiranog rješenja javne površine na Peskariji obustavljeno do daljnjega.

– Obavještavamo kako je Konzervatorski odjel u Dubrovniku izdao 23. prosinca 2019. godine, Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik potvrdu glavnog projekta za zahvat uređenja prostora Gradske luke, predio Ponte, čest. zem. 2781 k.o. Dubrovnik. Kako je naknadnom revizijom utvrđeno da projektno rješenje odstupa od sustava mjera zaštite za Kulturno-povijesnu urbanističku cjelinu grada Dubrovnika, Ministarstvo kulture je u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Županijom dubrovačko-neretvanskom obustavilo daljnju realizaciju projekta – stoji u odgovoru Ministarstva.

Investitor radova na Peskariji je Mea Culpa d.o.o., projektant Omega Engineering, izvođač Dom izgradnja, dok je za nadzor zadužena Jelica Peković.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist