Natrag
23.4.2019 20:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zbor dubrovačke katedrale ovog tjedna u Bruxellesu!

11.10.2016 @ 17:07 Dulist Aktualno

Podijelite:

Zbor dubrovačke katedrale, Župa sv. Blaža iz Zagreba i udruga „Kamensko“ ovog tjedna boravit će u Bruxellesu.

Tamo se, naime, ovaj tjedan održava Europski tjedan regija i gradova. Organizirano je oko 130 radionica na oko 30 različitih mjesta u Bruxellesu, s više od 5000 sudionika i 800 govornika koji sudjeluju na raznim događanjima o regionalnoj politici EU-a.
Tom će prigodom, na poziv zastupnice Dubravke Šuice, u sklopu posebnog programa za posjetitelje u Europskom parlamentu boraviti nekoliko grupa iz Hrvatske. Iz Dubrovnika je pozvan Zbor dubrovačke katedrale na čelu s don Stankom Lasićem, zbor crkve svetog Blaža iz Zagreba, predvođen generalnim vikarom vlč. Vladimirom Kerečenijem, te udruga „Kamensko“ predvođena gospođom Đurđom Grozaj.
U sklopu programa posjetitelji će obići znamenitosti grada Bruxellesa, te se upoznati s radom Europskog parlamenta. Također će sudjelovati na konferenciji „Dubrovnik: Valorizacija hrvatske nematerijalne kulturne baštine u europskom kontekstu – Godina svetog Vlaha“, koju je organizirala zastupnica Šuica.
Kako javljaju iz ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke, ovo je još jedan u nizu posjeta Europskom parlamentu kojim Dubravka Šuica nastoji upoznati što više hrvatskih građana s radom Parlamenta, kako bi se ova institucija, a time i Europska unija, demistificirala i sve više približila našim građanima.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana