Natrag
15.11.2018 22:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZBOGOM ‘BOTTLEMAN’ Preminuo virtuoz koji je svojom glazbom oduševljavao Dubrovčane

10.5.2017 @ 14:25 Dulist Kultura

Podijelite:

Zoran Madžirov, makedonski glazbenik, udaraljkaš, skladatelj te izumitelj ‘Bottlephone’ instrumenta, koji je pred nekoliko godina svojom glazbom na ulazu u Grad oduševljavao Dubrovčane, preminuo je u utorak 9. svibnja od posljedica prometne nesreće.

Madžirov je, naime, početkom listopada 2016. godine teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u Makedoniji, nakon čega je pao u komu te je nakon sedam mjeseci borbe za život.

Ovaj 49-godišnji zaljubljenik u glazbu, umjetnost i Dubrovnik rođen je u Strumici, a u svojoj bogatoj karijeri imao je priliku svirati s velikanima kao što su Tina Turner, Sting, Michael Jackson, Tito Puente, Harry Belafonte, Tommy Emmanuel te rock grupa Scorpions. Ostali su zabilježeni njegovi nastupi u Burj Al Arabu, Svjetskom trgovinskom centru, Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. te Atlanti 1996. godine, njujorškom Le Cirqueu…

Izumitelj je tzv. bottlephonea, instrumenta sastavljenog od niza boca raznih oblika i veličina, koje proizvode različite tonove. Izumio ga je 1987. godine tijekom studija modernih udaraljki na Sveučilištu u Munchenu, na jednoj zabavi u društvu s prijateljima. S Edinom Karamazovim I Sašom Dejanovićem iste je godine utemeljio sastav Les Barons Karamazoff.

U karijeri je objavio četiri albuma: ‘Bottling Jazzy’ 2006., ‘Roots On A Roof (Balkano Nuevo) 2010., ‘Bottling Classic’ 2011. te ‘Bottlephonia Baroque’ 2011.

Foto: Facebook

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana