Aktualno

Zbog tragedije u Platu priveden i Željko Starman

Direktor HEP Proizvodnje Željko Starman priveden je ovog utorka nešto prije 18 sati Županijskom državnom odvjetništvu kao jedan od osumnjičenika za tragediju u HE Platu. Podsjetimo, nešto prije 13 sati priveden je i osumnjičeni Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a.

Dodajmo da je ovog ponedjeljka uhićeno osam osoba koje se smatra odgovornima i suodgovornima za tragediju u Hidroelektrani DUbrovnik u Platu. Uz Rukavinu i Starmana privedene su i osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik.

Prema priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke. Ostalih pet osumnjičenih osoba sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Pročitajte još

Dubrovnik ‘u crvenom’, pržimo se na 34.5 stupnjeva!

Dulist

Nova imenovanja i razrješenja dubrovačkog biskupa Uzinića

Dulist

LJETNE MANIFESTACIJE Preko 50 zabavno – glazbenih događanja

Dulist.hr