Aktualno

Zbog tragedije u HE Dubrovnik priveden član Uprave HEP-a Nikola Rukavina

Nikola Rukavina, aktualni član Uprave HEP-a priveden je ovog utorka nešto prije 13 sati u zgradu dubrovačkog suda vezano za tragediju u HE Dubrovnik u Platu. Rukavina je prethodno bio direktor HEP proizvodnje. U Hrvatsku elektroprivredu d.d. dolazi 2008. godine, na mjesto člana Uprave za korporativnu funkciju komercijalni poslovi, a od 2009. do 2017. godine na funkciji je direktora odnosno pomoćnika direktora HEP Proizvodnje d.o.o. Diplomirani je inženjer strojarstva. Od 1998. do 2008. godine radio je u tvrtki T-Mobile Hrvatska d.d. na poslovima planiranja i izgradnje radijskih mreža, implementacije SAP sustava, planiranja i investiranja u infrastrukturu.

Podsjetimo, ovog ponedjeljka uhićeno je osam osoba koje se smatra odgovornima i suodgovornima za tragediju u Hidroelektrani DUbrovnik u Platu. Uz Rukavinu, privedeni su i donedavni šef HEP Proizvodnje Željko Starman, ali i osobe koje su sudjelovale u projektu sanacije HE Dubrovnik.

Prema priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, trojica osumnjičenih sumnjiče se da su kao direktori, ujedno odgovorne osobe investitora u gradnji, tijekom naručivanja i praćenja građevinskih radova obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik propustili poduzeti zakonom predviđene radnje zbog čega građevinski radovi nisu izvedeni u skladu s relevantnim propisima i pravilima struke. Ostalih pet osumnjičenih osoba sumnjiče se da kao projektanti i izvođači radova građevinske radove obnove i sanacije Hidroelektrane Dubrovnik nisu izvodili u skladu s tehničkim propisima i pravilima struke što je neposredno ugrozilo sigurnost uposlenika i imovine.

Pročitajte još

VIDEO/28. OBLJETNICA OSNUTKA ‘Hrvatska ratna mornarica imala je veliku ulogu u obrani Dubrovnika’

Dulist

RUNS WITH TWINS Ante Živković pobjednik u St. Petersburgu

Dulist

TRIBINA POKRENULA BROJNA PITANJA Je li sustav zaboravio branitelje?

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija